Kérjük mindenképp tartsa be a méhpempő használatára vonatkozó szabályokat miszerint:
Tárolás
A méhpempőt 2-6°C fok között hűtőszekrényben tároljuk. Mézben elkeverve 2%-os koncentrációban szobahőmérsékleten tartható.
Amennyiben betartjuk a tárolás feltételeit 2 évig megőrzi minőségét és nem veszít hatékonyságából. Használata után mindig zárjuk vissza a fedelét, hogy ne érje levegő és nedvesség.
Mivel szedjük?
Bevételekor használjunk fa vagy műanyag eszközt, mivel savas hatása miatt kioldja a fémből a fém ionokat, ráadásul a fémek ronthatják a méhpempő hatékonyságát.
Használat
A méhpempő bevétele lehetőleg éhgyomorra történjen a reggeli ébredés után. Tartsuk a nyelv alatt legalább 5 percig a hatékonyabb felszívódás érdekében. Bevétele után 30 percig ne étkezzünk, hogy ne keveredjen méreganyagokkal, és NE öblítsük le forró folyadékkal mivel a meleg elpusztíthatja a benne lévő vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, stb. tehát a komplett hatóanyagot.
Adagolás
Adagolás belsőleg tiszta formában:
Gyermekeknek: 0,5 gramm/nap
Felnőtteknek: 0,5-1 gramm/nap
Ajánlott a teljes felszívódásig a nyelv alá helyezni általában reggel,
éhgyomorra, 20-30 perccel étkezés előtt. Egész évben fogyasztható.
Gyermekeknek: 0,5 gramm/nap
Felnőtteknek: 0,5-1 gramm/nap
Ajánlott a teljes felszívódásig a nyelv alá helyezni általában reggel,
éhgyomorra, 20-30 perccel étkezés előtt. Egész évben fogyasztható.
Íz, Eredetiség
Az eredeti méhpempő íze savanykás, állaga pedig kásás.
Mellékhatások
A méhpempő tisztító és méregtelenítő hatása miatt, az első használattól számított kb. 1-2 hétben kissé tompa fejfájás illetve hasmenés léphet fel. Ez nem betegség okozta intenzív hasmenés, hanem szervezetünk méreganyagai ily módon távoznak. Szedését ilyenkor ne hagyjuk abba, mivel ezek a méhpempő gyógyító hatásának kísérő természetes tünetei. Miután a salakanyagok, méreganyagok távoztak a szervezetből, ezek a tünetek elmúlnak.