Hogyan szedjük a méhpempőt? Javasolt méhpempőkúrák különböző betegségekre ABC sorrendben

Az alábbiakban összeszedtünk néhány olyan esetet, amikor a méhpempőt szokásostól eltérő módon érdemes fogyasztani.

 

Alkoholizmus

Nemrég fedezték fel a méhpempő hatékonyságát ezen a területen, az eredmények meglepőek voltak az orvosok számára.

Az elvonási tünetek megszüntetésében, az alkoholizmus kezelésében a méhpempő nagyon hatékony.

A kutatások azt bizonyították, hogy a napi adag méhpempő százszorosát fogyasztva az alkohol problémákkal küzdők esetében legtöbbször megszűntek az akut elvonási tűnetek (reszketés, szorongás, inkoherens gondolkodás stb.).

Ajánlott adagolás: a kúra kezdetén egyszeri 25 gramm tiszta méhpempő, majd napi 5 gramm méhpempőt kell szedni és a 3 hónapos kúra végére az adagot le kell csökkenteni napi 2 grammra.

 

Álmatlanság

A méhpempő bizonyítottan javítja a közérzetet, megszünteti az álmatlanságot, étvágytalanságot. Feltölti a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.

Adagolás: 1-2 hetes szünetekkel, 30 napos kúrák alatt, napi 2 - 4 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt.

 

Alzheimer-kór

A méhpempő acetilkolin tartalmának köszönhetően stimulálja az agyi őssejtek növekedését, ezáltal hatékony eszköz az Alzheimer-kór megelőzésében.

A méhpempő szabad gyökfogó képességgel rendelkezik, és nagyon hatékony antioxidáns, képes megállítani a degeneratív folyamatokat a központi idegrendszerben.

A méhpempő védi a térbeli tanulást és a memória teljesítményét.

Ajánlott 10 napos kúrákat tartani, 20 napos szünetekkel. A kúrák idején pedig napi 5 - 10 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt. A kúrákat évente 6 alkalommal érdemes megismételni.

 

Bőrápolás

A méhpempő fogyasztásával nagyon sokat tehetünk bőrünk szépségéért, egészségéért. A méhpempő normalizálja a faggyúmirigyek működését, ennek köszönhetően csökkennek a pattanások és a bőrgyulladások. Serkenti a bőrsejtek metabolizmusát, ami elősegíti a bőr nyomtalan és gyors hegesedését. Növeli az ösztrogéntermelést, így a bőrt finommá, selymessé és rugalmassá teszi.

A méhpempőt nemcsak fogyaszthatjuk, használhatjuk külsőleg is.

Külső használat esetén a méhpempő bőrre kenve fiatalító hatással bír. Kenjünk a bőrre egy vékony réteget, hagyjuk rajta 15 percig, majd langyos vízzel mossuk le, és hagyjuk bőrünket megszáradni. Nem kell megijedni, ha a bőr kipirosodik vagy megráncosodik amíg a méhpempő rajta van, ez a kezelés velejárója.

Pár órán belül a bőr láthatóan finomabb és fényesebb lesz. A kezelést meg lehet ismételni 1-2 naponta, így a ráncok, foltok, elszíneződések fokozatosan eltűnnek.

 

Cukorbetegség 2-es típus

A tiszta méhpempő egyik leghatékonyabb felhasználási esete a 2-es típusú cukorbetegség esetén áll fenn. A tiszta méhpempő drasztikusan csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben. A méhpempő hatására a hasnyálmirigy felszabadul a fokozott inzulintermelés kényszere alól.

A méhpempő fogyasztása nem zavarja más gyógyszerek szedését, egyszerűen segíti a szervezetet a megfelelő inzulinszint kialakításában.

Adagolás: 60 napon át napi 1-3 gramm tiszta méhpempő. A kezelés eredményességének mérését érdemes néhány héttel a kúra utánra időzíteni.

 

Csonttörés

A tiszta méhpempő elősegíti a csontszövet termelődését, segíti a csontok regenerálódását ezáltal a gyógyulás idejét lerövidíti.

Adagolás: 45 napon keresztül napi 2 gramm méhpempő fogyasztása ajánlott.

 

Csontritkulás

A csontritkulás nőknél 40 év fölött gyakran előforduló betegség.

A csontritkulást az ösztrogén nevű hormon hiánya okozza. A tiszta méhpempő serkenti az ösztrogéntermelést.

Adagolás: 40 év fölött évente két alkalommal érdemes 60 napos kúrát tartani, napi 2 gramm méhpempőt fogyasztani.

 

Daganatok ellen

Világszerte végzett kísérletek során, egymástól teljesen függetlenül működő tudós csoportok arra a következtetésre jutottak, hogy a méhpempő gátolja a tumorsejtek növekedését, áttételét, valamint a ráksejtek halálát idézi elő az egészséges sejtek károsítása nélkül.

Adagolás: évente 2-3 alkalommal 60 napos kúrák alatt napi 2-4 gramm tiszta méhpempőt érdemes fogyasztani.

A kúrák idején érdemes vegetáriánus étrendet tartani, sok nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani.

 

Depresszió

A méhpempő bizonyítottan javítja a közérzetet, megszünteti étvágytalanságot, a depresszív tüneteket. A tiszta méhpempő triptofán tartalmának köszönhetően nagyon hatásos természetes antidepresszáns.

Adagolás: 1-2 hetes szünetekkel, 30 napos kúrák alatt, napi 2 - 4 gramm tiszta méhpempőt fogyasztása javasolt.

 

Drogfüggőség

Nemrég fedezték fel a méhpempő hatékonyságát ezen a területen. Az elvonási tünetek megszüntetésében, a drogfüggőség kezelésében a méhpempő nagyon hatékony.

A kutatások azt bizonyították, hogy a napi adag méhpempő százszorosát fogyasztva a drogproblémákkal küzdők esetében legtöbbször megszűntek az akut elvonási tűnetek (reszketés, szorongás, inkoherens gondolkozás stb.).

Ajánlott adagolás: a kúra kezdetén egyszeri 25 gramm tiszta méhpempő, majd napi 5 gramm méhpempőt kell szedni és a 3 hónapos kúra végére az adagot le kell csökkenteni napi 2 grammra.

 

Érelmeszesedés/ateroszklerózis

A tiszta méhpempő csökkenti a vér  triglicerin és koleszterin szintjét, így csökkenti az érfalakra történő lerakódásukat is. Ezáltal pedig az érelmeszesedést vagy más néven ateroszklerózist is képes megelőzni.

Adagolás: Évente 2-3 alkalommal, 40 ? 50 napos kúrák alatt napi 2 gramm tiszta méhpempőt érdemes fogyasztani.

 

Fáradság (krónikus)  

A tiszta méhpempő az egyik legerősebb természetes energizáló, amely segít a munkaképesség visszaszerzésében, bizonyos kognitív funkciók (pl. figyelem, koncentráció, memória) javításában és az alvás normalizálásában.

Adagolás: évente két alkalommal, év elején és év végén javallott 3 hónapos méhpempő kúrát tartani. A kúrák során a méhpempő szedését napi 1 grammal célszerű kezdeni és a 3 hónap alatt napi 3 grammra érdemes az adagot növelni.

 

Gyermekgyógyászat

A gyermekgyógyászatban a méhpempős kezeléssel nagyon jó eredményeket értek már el. A méhpempő jó hatása kimutatható a beteg és gyenge gyermekeknél. Különösen eredményes hatása van azoknál a gyerekeknél, akik hipotrofiában ? valamelyik szerv fejletlensége ? betegségben szenvednek. A tiszta méhpempővel még olyan esetekben is eredményt értek el, ahol a klasszikus terápia nem segített.

A méhpempő 7 napi fogyasztása után már látható volt a testsúly növekedése, az általános állapot javulása, étvágy- és alvásproblémák megszűnése, turger szövet, a bőr rugalmassága és a bőr alatti szövet növekedése. Lehet adni a méhpempőt koraszülött csecsemőknek is immunerősítésre és súlynövekedésre.

 

Hangszálak

A méhpempő savas kémhatásának köszönhetően lazítja a hangszálakat. Az igénybevett hangszálakra ajánlott napi 1 gramm méhpempő szedése.

 

Hepatitisz

Orvosok által végzett kísérletek során a hepatitisz összes típusa esetén hatásos szernek bizonyult a méhpempő, függetlenül attól, hogy a betegség akut, krónikus vagy krónikus progresszív volt. Általánosságban elmondható, hogy nem csak a laboreredmények lettek jobbak (albumin/globulin arány és transzamináz növekedés), hanem a betegek közérzete is jelentősen javult a tiszta méhpempő hatására.

Adagolás: 90 napos kúra alatt napi 3 gramm méhpempő fogyasztása javasolt. A kúrát meg kell ismételni 30-45 napos szünet után.

 

Immunerősítés

A méhpempő nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, melyeknek köszönhetően kiválló immunerősítő hatással rendelkezik.

Továbbá a benne lévő 10-HDA savnak köszönhetően kiválló gomba- és vírusölő hatással is bír, ezért kifejezetten ajánlott a szedése járvány idején, vagy az influenza megelőzésére.

A különböző betegségek leginkább akkor jelentkeznek, amikor a szervezet gyengébb állapotban van, betegségek megelőzése céljából, az immunrendszer erősítésére érdemes a méhpempőt egész évben fogyasztani, 1 grammonként naponta.

 

Izületi betegségek

A méhpempő gyulladásgátló hatású, az izületi fájdalmakat jelentősen csökkenti, a porckopás tüneteit enyhíti, gyorsítja a reumás eredetű ízületi gyulladás, porckopás gyógyulását.

A tiszta méhpempő serkenti a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését a mellékvesében, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat és elősegíti a porcszövetek regenerálódását.

Ajánlott adagolás: 35 - 45 napon keresztül napi 1-3 gramm.

 

Koleszterinszint csökkentés

A New Yorkban található James Vittek Orvostudományi Főiskola Endokrinológiai szekciója által 1995-ben végzett klinikai vizsgálatok és kísérleti orvosi vizsgálatok azt mutatták, hogy a méhpempő csökkenti a koleszterint és a triglicerideket.

Ajánlott adagolás: 30-60 napon keresztül napi 2 gramm, évente 3 alkalommal.

 

Látáserősítés

A tiszta méhpempő komplex vitamin és ásványianyag forrás, melyek közül a látás szempontjából a legfontosabbak:

  • az A vitamin és felszívódását segítő cink
  • az E vitamin és felszívódását segítő szelén
  • C vitamin
  • lutein

Ajánlott adagolás: napi 1 gramm méhpempő, akár folyamatosan, akár kúraszerűen sokat segít.

 

Májgyulladás 

A tiszta méhpempő napi adagolása nagyon jó eredményeket adott a betegség kezelésében, legyen az akut, krónikus vagy krónikus progresszív. A kezelések után a betegek állapota javult, mind laboreredményeik, mind közérzetük szempontjából.

Adagolás: 90 napos kúra alatt napi 3 gramm méhpempő fogyasztása javasolt. A kúrát meg kell ismételni 30-45 napos szünet után.

 

Meddőség

A méhpempő növeli a vér luteinizáló hormon szintjét, ami segít az ovulációban, akkor is ha szabálytalan a petefészek működés, valamint a tiszta méhpempő segíti az ösztrogén termelést. A petefészek helyes működéséért, a menstruációs ciklus szabályozásáért a hormonális háztartás helyes működése nélkülözhetetlen. Ebben a témakörben további írások és kutatási eredmények blogunkba kerülnek feltöltésre.

Ajánlott adagolás: napi 1-2 gramm tiszta méhpempő 28 napon át, majd 28 nap szünet után ismét, évente 6 alkalommal.

 

Megfázás

A tiszta méhpempő direkt vírusellenes hatást fejt ki, stimulálja az immunsejtek termelését és aktiválja a meglévő immunsejteket.

Ajánlott adagolás: 7 napon át 2-4 gramm méhpempő

 

Női problémák

A tiszta méhpempő a benne található 10-HDA savnak köszönhetően kiválló gomba- és vírusölő hatással is bír, ezért kifejezetten ajánlott a szedése a fertőzésekkel, gyulladásokkal kapcsolatos női problémák esetén.

A méhpempő segíti a hormonháztartás helyreállását, a rendszertelen ciklus szabályozását.

Ajánlott adagolás: napi 1-2 gramm, amíg a probléma fennáll vagy 28 napon át tartani a méhpempő kúrát, majd 28 napos szünet után megismételni.

 

Öregedésgátlás

A méhpempő kiválló sejtregeneráló hatású, stimulálja az agyi őssejtek növekedését.

A méhpempőben lévő 10 HDA-sav mind az idegi, mind pedig a neurológiai sejtek termelését serkenti. A méhpempő szabad gyökfogó képességgel rendelkezik, és nagyon hatékony antioxidáns.

A méhpempő védi a térbeli tanulást és a memória teljesítményét ezáltal az öregedés természetes tüneteire, úgy mint az időskori demencia, szenilitás csökkentésére vagy késleltetésére kivállóan alkalmas.

Ajánlott adagolás: évente három alkalommal 60 napos kúrák alatt napi 2 gramm tiszta méhpempő.

 

Posztmenopauzális szindróma (PMS)

Dr. D. Georgiev által végzett kísérletek alapján a méhpempő bizonyítottan serkenti az ösztrogén hormon termelését, a petefészek aktivitását. A kísérletek során 90 napon át adták a tiszta méhpempőt PMS-ben szenvedő betegek számára, a kísérleti periódus végére mindenkinél pozitív változás került leírásra.

Ajánlott adagolás: 90 napon át, napi 1 gramm méhpempő

 

Potencianövelés & férfi meddőség

A tiszta méhpempő növeli a vérben a tesztoszteron szintet, serkenti a hímivarsejtek termelődését, növeli mozgékonyságukat. A tiszta méhpempő természetes potencianövelő hatással rendelkezik.

Ajánlott adagolás: napi 2 gramm méhpempő

 

Rövidlátás (myopia)

Dr. Jurate Jankauskiene, a Kaunas Egyetem szemészeti szakembere 2008-ban 25 myopiás betegen kimutatta, hogy a méhpempő alkalmazása észrevehető javulást eredményez. A 60 napos kezelés után a betegek jobb látásélességet és nagyobb kontrasztérzékenységet mutattak.

Ajánlott adagolás: 60-90 napon át napi 1 gramm tiszta méhpempő

 

Spontán vetélés

A tiszta méhpempő növeli a szervezet progeszteron szintjét, mely segít a szervezetnek a terhesség fenntartásában.

Ajánlott adagolás: 1 hónappal a tervezett teherbeesés előtt és a terhesség első 2 hónapjában napi 1 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt.

 

Szemfenékmeszesedés (makuladegeneráció)

Leginkább az időskort érintő betegség, melynek során az éleslátás helyén az ideghártya sejtjei elpusztulnak.

Dr. Jurate Jankauskiene Passau-ban egy kongresszuson mutatta be tanulmányát, mely alapján a betegség kezelésében tiszta méhpempővel ért el jó eredményeket. A betegek látásélessége átlagosan 10% -kal javult 30 napos méhpempő kezelés után.

 

Szenilis demencia

A méhpempő kiválló sejtregeneráló hatású, stimulálja az agyi őssejtek növekedését.

A méhpempőben lévő 10 HDA-sav mind az idegi, mind pedig a neurológiai sejtek termelését serkenti. A méhpempő szabad gyökfogó képességgel rendelkezik, és nagyon hatékony antioxidáns.

Ajánlott adagolás: 50 éves kor felett évente háromszor 60 napon át napi 2 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt.

 

Szívinfarktus

A tiszta méhpempő erős antioxidáns hatást fejt ki, és megakadályozza a plakk képződését, az érfalakon történő lerakodását, ezáltal vérnyomáscsökkentő és értágító hatású. A szívbetegségben szenvedőknek - főleg intenzív stresszes időszakokban kifejezetten ajánlott megelőzés céljára a méhpempő fogyasztása.

Ajánlott adagolás: 60 napon át napi 2 gramm

 

Szklerózis multiplex

A központi idegrendszer fehérjeállományának gyulladásos megbetegedése, mely az esetek felében visszafordíthatatlan szövetkárosodás miatt rokkantsághoz vezet.

Csak a tiszta méhpempőben található meg a 10-HDA sav, melynek hatására az idegsejtek működése fokozódik, melynek köszönhetően a betegség tűnetei csökkennek.

Ezen a téren kiemelkedő eredményeket egy román orvos ért el kísérleteivel, melynek során a méhpempőből a betegeknek az addig megszokott dózisok többszöröseként adagolta.

Ajánlott adagolás: 7 napon át napi 8-10 gramm tiszta méhpempő, majd négy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

 

Torokgyulladás

A tiszta méhpempő a 10 HDA-sav tartalmának köszönhetően hatékonyan csillapítja a baktérium vagy vírus okozta torokgyulladást.

Ajánlott adagolás: 4-5 napon át napi 3-4 gramm méhpempő, ha a fájdalom nem múlt el teljesen további 3-4 napig napi 2 gramm méhpempő.

 

Várandós anyukáknak

A méhpempő a magzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A magzat fejlődése szempontjából legfontosabb kiemelni a B9 vitamin (folsav) szerepét, mely a fejlődési rendellenességek kizárásában jelentős szerepet tölt be.

Továbbá a méhpempő vírus, gomba és baktériumölő hatásának köszönhetően sokat segít a kismama egészségének megtartásában.

Valamint a méhpempő serkenti a tejelválasztást, ezért érdemes szedni napi 1 gramm méhpempőt a várandósság teljes ideje alatt.

 

Vérszegénység

A tiszta méhpempő hatása alatt a vörösvérsejtek képződése intenzívebbé vált. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy elegendő dózisban, a méhpempő segít megszüntetni a vörösvérsejtek morfológiai hiányosságait, és megakadályozza abnormális folyamatait.

Ajánlott adagolás: 4 hetes kúrák alatt napi 2-5 gramm méhpempő (az adag a vérszegénység súlyosságával nő).

 

 

Forrás:

http://healthywithhoney.com/what-is-royal-jelly-good-for-and-how-to-take-it/

http://www.formula-as.ro/2009/894/terapii-alternative-58/laptisorul-de-matca-crud-12173

 

Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
30.490 Ft
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést