Vegyes VirágmézVegyes Virágméz

Vegyes Virágméz

Vegyes Virágméz A vegyes virágméz a legértékesebb mézeink közé tartozik. Mivel többféle virág porából készítik a méhek ezért az egyik legtöbb élettani hatásokkal bíró méztípus. Kristályosodásra hajlamos.
Szállítás Személyes átvétel 0 Ft
Teljes ár2.190 Ft
Kedvezményes ár2.190 Ft
Kedvezmény
*Vállasszon kiszerelést
Leírás

Vegyes virágméz

Egységár: 0,5kg 1.900/ 0.5kg 1kg 2.800/kg

Szakemberek szerint a vegyes virágméz a legértékesebb mézek közé tartozik. A vegyes virágméz hatásterülete jóval széles körűbb mint a fajtamézeké, mivel a méhek különféle növényekről (többek közt: mezei virágok, gyógynövények) gyűjtik be az értékes nektárt. Hazánkban 850 méhek által látogatott növényfajt tartanak számon.
Sötét halványbarnás színű, enyhe illatú, markáns ízű, kristályosodásra hajlamos.

A vegyes virágméz hatásai

Mivel a virágmézbe különféle gyógynövények nektárja is belekerülhetnek, így a sokféle gyógyhatás összeadódhat. A virágmézek éppen ezért általánosan jó immunerősítők.

Felhasználása

A vegyes virágméz tökéletesen alkalmas önmagában történő fogyasztásra, teával, valamint széleskörűen használjuk fel a gasztronómiában sütésre és főzésre egyaránt.

Mikor gyűjtik

Egész évben, kora tavasztól késő őszig. A vegyes virágméz általában a fajtamézek termelése előtti és utáni időszak mézei.

 

Összetevők: 100% Méz

Származási hely: Magyarország (Termelői magyar méz)

Amennyiben tudja, vagy gyanítja, hogy allergiás a méhészeti termékekre a méz fogyasztását nagyon kis mennyiségben kezdje és fokozatosan emelje az adagokat az első hét során. Amint allergiás tüneteket tapasztal, (pl. szájpadlás viszketése, nehéz légzés, bőrkiütés, nyelőcső duzzanat) azonnal hagyja abba a méz fogyasztását és forduljon szakorvoshoz.

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.