A méhpempő

Mi a méhpempő?

A méhpempőt úgy is szokták nevezni, hogy a méhek teje, melyet a fiatal dajkaméhek szervezete termel. Ezzel táplálják a méh lárvákat életük első 3 napján és az anyaméhet egész élete során. A csak méhpempőt fogyasztó lárva 3 nap alatt súlyának 250-szeresére növekszik. Az egész élete során méhpempőt fogyasztó méhkirálynő pedig a dolgozó méhek súlyának kétszeresét is eléri. A virágporral táplálkozó dolgozó méhek átlagosan 3 hónapot élnek, míg a méhkirálynő aki méhpempőt fogyaszt egész élete során akár 3-5 évig elél. A méhpempő jótékony hatásai világszerte végzett és dokumentált kutatások eredményeiként kerültek leírásra.

A tiszta méhpempőt az Ázsiai kultúrában tonikumként fogyasztják az élettartam meghosszabbítására, immunrendszer erősítésére és a libidó fenntartására. Segít szabályozni a hormonális ciklust és fokozza a termékenységet. Emellett hozzátartozik a modern élet mindennapjaihoz.

A méhpempő egy rendkívüli tápanyag, mely egyedüli az állat és rovarvilágban. Olyan sokoldalúan felhasználható az egészség és a szépség érdekében, hogy számos terméket helyettesíthetünk vele. Tapasztalatok szerint felfrissíti, új életre kelti a testet, egészségesen tartja a csontrendszert és az ízületeket.

Miért különleges a méhpempő?

  • B-Vitamin komplex
  • ásványi anyag és nyomelem forrás
  • csaknem az összes aminosav megtalálható benne
  • több mint 150 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz
  • sejttisztító hatású
  • kiemelkedő immunrendszer erősítő
  • nagy mennyiségű fehérjekoncentrátum
  • 100%-ig tiszta és természetes tápanyag

Miért különleges az általunk forgalmazott méhpempő?

Az általunk forgalmazott normál Tiszta Méhpempő is már egy magasabb minőségi osztályba tartozik ami 1,6 % 10-HDA savat tartalmaz.
Prémium magas minőségű Méhpempő pedig 2,8 % 10-HDA savat tartalmaz.

Valamint termékeink teljesen természetesek, nem tartalmaznak tartósítószert, sem egyéb szintetikus adalékanyagokat, nem estek át hőkezelési eljáráson sem. A kaptárból való kivétel után azonnal hűtésre kerülnek.

Mire jó a méhpempő?

  • erősíti az immunrendszert
  • növeli a szellemi és fizikai állóképességet
  • javítja az anyagcsere folyamatokat
  • csökkenti a vér koleszterinszintjét
  • sejtregeneráló hatású
  • késlelteti az öregedési folyamatokat
  • segít növekedési rendellenségek esetén
  • lábadozási időszakban segíti a szervezetet a gyorsabb felépülésben
  • a benne lévő nyomelemeknek köszönhetően fokozza a beszedett gyógyszerek és vitaminok hatékonyságát

További jótékony hatásai

  • 10-HDA sav tartalmának köszönhetően gomba és vírusölő hatású
  • a benne lévő acetilkolin serkenti az idegpályák átjárhatóságát, ami hatékonyabb agyműködést eredményez
  • komplex B-vitamin tartalma segíti idegrendszer normális működését
  • pótolja a létfontosságú tápanyagokat a szervezetben
  • természetes gyulladáscsökkentő


Mi az a 10-HDA sav?

A méhpempőben lévő 10-HDA sav antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatóanyag, amelynek köszönhetően a méhpempő erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségek ellen, és segíti a szabad gyökök eltávolítását. Természetes antibiotikum.
Ez a sav egyedüli a természetben mivel egyedül a méhpempőben található meg. Mesterséges előállítása eddig nem sikerült.
Minél magasabb a méhpempőben a 10-HDA sav tartalom, annál hatékonyabb a szervezetre kifejtett hatása.

Az acetilkolin szerepe a méhpempőben

  • A méhpempőben található acetilkolin a memóriát és az izommozgást koordináló idegek működésének szabályozásában játszik fontos szerepet.
  • A benne található lipotróp anyag révén megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epehólyagban. Ezzel védi a májat.
  • Fokozza a zsírok felhasználását a szervezetben.
  • Növeli a koleszterin felhasználását, megnehezíti az érfalakra történő lerakódását.
  • Megőrzi a sejthártya épségét és olyan alapvető folyamatokban vesz részt mint a sejtek információ átadása, energiaellátása.
  • Csökkentheti az epekövek kialakulásának valószínűségét

Az acetilkolin hiányának első jelei a feledékenység, koncentrálási nehézség, ingerültség, fejfájás, alvászavar.
A kolin esszenciális aminosav, ami a szervezet számára pótolandó. Az emberi szervezet csak kis mennyiségben képes előállítani acetilkolint, de fizikai-szellemi terhelés alatt ennek a mennyiségnek a kétszeresére is szükség van.

Teherbeesés méhpempővel

A méhpempő fokozza a termékenységet, ezért ajánlott fogyasztása már a fogantatás előtti időszakban is, továbbá csökkenti a terhességi vérszegénységet, segíti a tejelválasztást. Várandósság előtt érdemes a fogyasztása a férfiak számára is, mivel növeli a tesztoszteronszintet a vérben, serkenti a hímivarsejtek termelődését.

A benne lévő B9-vitamin (folsav) az egyik legfontosabb vitamin, amit a kismamának érdemes szednie a várandósság ideje alatt, mert az egészséges magzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen. A folsavat a tervezett teherbe esés előtt már 3-4 hónappal érdemes elkezdeni szedni, hogy a szervezet a kellő mennyiséget elraktározhassa. Továbbá 
folsav tartalma segíti a magzat beágyazódását és az egészséges fejlődését.

Fontos kiemelni, hogy a nőgyógyászati gyulladásos betegségek is sok esetben szerepet játszanak a meddőségben. A méhpempő gyulladáscsökkentő, gombaölő hatása miatt nőgyógyászati problémák esetén is hatásos, ezzel is segítve a teherbeesést.

Gyermekek és a méhpempő

A méhpempőben jelen levő építő anyagok (fehérjék), energiát adó zsiradékok, szénhidrátok, vitaminok, ásványok és nyomelemek gyermekkorban nélkülözhetetlenek a megfelelő fejlődéshez.

A méhpempőt kortól függetlenül lehet adni a gyermekeknek. Csecsemőkorban elsősorban az édesanya szervezetén keresztül (szoptatás), de súlyos megbetegedések kezelése esetén közvetlen formában is adható. Gyermekeknek maximális napi adagja 0.5 gramm, mely mennyiséget csak fokozatos adagolás útján szabad csak elérni.

Kérjük mielőtt elkezdené gyermekének az adagolást feltétlenül egyeztessen a gyermekorvossal, valamint legyen tekintettel az allergiánál leírtakra.

Allergia és a méhpempő

A méhpempő fogyasztása nagyon kevés esetben okoz allergiás reakciót. Tapasztalatok alapján a virágpor allergiások többsége fogyaszthatja a méhpempőt, mivel a méhpempő nem tartalmaz virágport. A mézre allergiások is fogyaszthatják, mivel bár a méhpempő tartalmaz cukrokat, nem olyanokat mint amilyenek a mézben vannak.

Amennyiben tudja, vagy gyanítja, hogy allergiás a méhészeti termékekre a méhpempő fogyasztását nagyon kis mennyiségben kezdje és fokozatosan emelje az adagokat az első hét során. Amint allergiás tüneteket tapasztal, (pl. szájpadlás viszketése, nehéz légzés, bőrkiütés, nyelőcső duzzanat) azonnal hagyja abba a méhpempő fogyasztását.

Gyógyszerek és a méhpempő

Megfázás, influenza, vírus okozta megbetegedések esetén a méhpempő fogyasztása kifejezetten ajánlott. A méhpempő csökkenti a megfázásos tünetek kialakulásának valószínűségét, vagy a már meglévő beteg állapot gyorsabb legyőzésében támogatja a szervezetet. 

A tudomány állása szerint a méhpempő nem változtatja a vér cukorszintjét, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

Amennyiben vényköteles gyógyszert szed kérjük kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Általánosan elmondható, hogy a méhpempő felerősíti a beszedett gyógyszerek vagy egyéb étrend-kiegészítők hatásait.

Méregtelenítés és fogyás méhpempővel

A méhpempő kiváló méregtelenítő, sejt szinten méregtelenít, segíti a májat is, a méreganyagoktól való megszabadulásában. Fogyasszunk virágport mellé, amely a bélrendszerre is hat. 

Közvetlen zsírégető hatása nem ismert, ugyanakkor a benne lévő vitaminok javítják a sejtek működéseit, mellyel hozzásegítheti a szervezetet a súlycsökkenéshez is.


A MÉHPEMPŐ nagy mennyiségű ásványi anyag és nyomelem forrás, csaknem az összes aminosav megtalálható benne. Sejttisztító hatású, kiemelkedő immunrendszer erősítő, B-Vitamin komplex, 100%-ig tiszta és természetes tápanyag.

A méhpempő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A honlapon közzétett információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvos vagy bármilyen egészségügyi szakember előírásait.