A tiszta és eredeti Méhpempő savas kémhatású a benne lévő 10 HDA savnak köszönhetően. Gyomorpanaszos betegeknek, és azoknak, akik nem kedvelik a méhpempő savanykás ízét, ajánljuk a tiszta Méhpempő mézzel való elkeverését. Fontos, hogy a méz, amivel elkeverjük, jó minőségű, tiszta, és vegyszermentes legyen.
A méhpempő tömege kisebb, mint a méz tömege, ezért a méhpempő összekeverés után hajlamos felúszni a méz tetejére. Ezért célszerű kristályosabb mézbe keverni vagy hűtőben tárolni.
Ha csak friss mézzel rendelkezünk, akkor a felkavarást ajánlatos minden nap elvégeznünk a fogyasztást megelőzően. Ekkor persze a kristályosodás hosszabb időt vesz igénybe. A Méhpempőt keverhetjük akár élelmiszerekbe is: kefírbe, vagy tehéntúróba, vagy akár hideg teába is. Hatását felerősítheti a virágpor vagy méhkenyér fogyasztása is.
A Méhpempő mézzel való keverésének adagolási útmutatója:
100 gramm mézhez | 2 gramm méhpempő |
250 gramm mézhez | 5 gramm méhpempő |
500 gramm mézhez | 10 gramm méhpempő |
1 kg mézhez | 20 gramm méhpempő |
Amennyiben betartjuk a keverési útmutatót, nem szükséges a mézes méhpempőt hűtőszekrényben tárolni.
Felhasználási javaslat:
Gyermekeknek 1-2 kiskanál/nap.
Felnőtteknek 1-2 kanál/nap.