A Virágpor

Mi a virágpor?

A nyers virágport mindenütt úgy emlegetik a világon, hogy az 5 legjobb szuper élelmiszer egyike. A virágpor legnagyobb vonzerejét az adja, hogy mind a 22 aminosav megtalálható benne, illetve, ezenkívül vitaminokat, hormonokat, enzimeket tartalmaz.
 
A virágpor hatalmas Protein Koncentrátum.
Az ember képes lehet életben maradni hónapokon keresztül ,viszonylag jó egészségi állapotban csak virágporon és vízen élve, mivel a virágpor az életben maradáshoz szükséges összes tápanyagot tartalmazza.
 
Nyomelemekben és ásványi anyagokban feltűnően gazdag. Tömérdek egészségügyi gondra jelenthet kiegészítő vagy teljes megoldást. Nem gyógyszer, viszont az egyik leghatékonyabb funkcionális tápanyag, mivel a megbetegedések hátterében általában vitamin illetve tápanyag hiány húzódik. Protein szükségletünk 30%-át fedezi, ez a méhek táplálkozásának egyetlen nitrogén forrása.

2 teáskanál virágpor aminosav tartalma 500 gramm/fél kiló marhahúsnak felel meg. Egy kanálnyi virágporral már számtalan növény hatóanyagához jutunk, mivel a méhek válogatás nélkül több fajta virágról gyűjtik össze a virágport.
 

A nyers virágpor és gyógyító hatásai
 
A Nyers Virágpor kedvező hatást fejt ki az emésztőszervekre és a prosztata problémákra, cukorbetegségre, segíti a táplálékok gyorsabb, és hatásosabb felszívódását.
Baktériumölő, étvágyfokozó hatású. Ugyanolyan jól használható keringési, vérellátási, zavaroknál, illetve sugárkezelések mellett, mint pszichikai megbetegedések, depresszió, időskori demencia esetében.
 
Számtalan teszt során igazolták méregtelenítő hatását, mivel megszabadít a salak és méreganyagoktól, amik felhalmozódtak test csatornáiban. A virágporban jelen levő ásványi anyagok fokozzák az élelem gyorsabb felszívódását, többek közt ezen hatása miatt fogyókúrázóknak is kimondottan ajánlott étkezés előtt.
Általános Immunerősítés Betegségek Megelőzése

A Nyers Virágpor fokozza a szervezet öngyógyító képességét, így szervezetünk immunrendszere megerősödik és ellenáll a betegségekkel szemben. Rengeteg féle vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően egyensúlyba hozza a szervezetet, növeli az oxigén szállítást az egész érhálózatunkban. Ennek köszönhetően a tápanyagok a test minden részébe könnyedén eljutnak, megszüntetik a fizikai fáradtságot és gyengeséget a testünkben. Sportolók számára kifejezetten ajánlott.

A virágpor sejtszintű védelmet ad a fertőzésekkel szemben, továbbá a virágpor aktív antibiotikumai elpusztítják a kórokozókat, megakadályozzák  a káros baktériumok szaporodását, növekedését, citofilaktikus és citotoxikus hatású. Dr. Chauvia és Dr. Lenormand igazolta, hogy a virágpor   tartalmaz egy penicillinhez hasonló antibiotikumot ami képes megakadályozni egyes mikroorganizmusok terjedését, mint pl. a szalmonella.
Baktériumölő, étvágyfokozó hatású. Ugyanolyan jól használható keringési, vérellátási, zavaroknál, illetve sugárkezelések mellett, mint pszichikai megbetegedések, depresszió, időskori demencia esetében.
 

Sportolók számára kifejezetten ajánlott

Rengeteg sportoló használja a nyers virágport gazdag tápanyagtartalma miatt. A virágpor javítja az állóképességet, energiát ad, növeli az erőnlétet és a szellemi frissesség fokozásában is kiemelkedő szerepet tölt be. Magnéziumot is tartalmaz többek között ami az izmok és az idegrendszer egészséges működését segíti megőrizni. Aminosavak az izmok fő építőkövei. Szügségesek az izomszövet regenerálódásához, a test szöveteinek képződéséhez és növekedéséhez. Növelik és megtartják az izomtömeget.
A protein, azaz fehérje nélkülözhetetlen az emberi test számára, s ezt a szervezetünk aminosavakból, szintézis révén állítja elő.
Ám fehérje bevitelre nem csak a sportolóknak vagy otthoni edzést végzőknek van szüksége, a proteinben gazdag nyers virágpor azok számára is kiváló megoldást nyújt, akiknek nincs ideje vagy lehetősége napközben megfelelően táplálkozni.


Fogyókúra virágporral


Étkezési szokásaink nagyban hozzájárulnak a testsúlyunk növekedéséhez, mert szervezetünk nem tudja teljesen lebontani korunk tápanyagban szegény ételeit. Az anyagcsere hiányos működése miatt a zsírok felhalmozódnak a testünkben és ez túlsúlyhoz vezet. Továbbá a stressz és a depresszió is elhízást okoz, mivel a szükségesnél több táplálékot juttatunk a szervezetünkbe, így a felesleget a test zsírként raktározza el. A virágporban jelen levő ásványi anyagok fokozzák az élelem gyorsabb felszívódását, tehát étkezés előtt kimondottan ajánlott. A nyers virágpor fogyasztása csökkenti az étvágyat és közben nem érezzük magunkat gyengének, mert minden tápanyag megtalálható benne amire a szervezetünknek szüksége van. Segít lebontani a felhalmozódott zsírokat és az anyag cserefolyamatot felgyorsítja (vízhajtó hatású is egyben). A virágpor nagy mennyiségű lecitint tartalmaz amely zsírégető hatású.

A Virágpor Begyűjtése

A méhek a pollenszemeket a virágokról, a testüket takaró szőrszálak segítségével gyűjtik be. Amíg találnak ugyanolyan fajból származó polleneket és nektárt addig kizárólag azt az egy fajtát gyűjtik.
A gyűjtögetés után mindíg megtisztítják magukat és a rájuk tapadt pollent lesöprik a potroh felé majd benyálazzák azt. Golyót formálnak belőle amelyet két kampóra akasztanak, és így szállítják tovább. Egy út megtételénél egy méh mindíg 2 "golyót" szállít amelyek 8-10 miligrammosak.Ezeket nagyjából 100 virágról kell begyűjtse.
A méh miután visszarepül a kaptárba a két gombolyagot lerakja a lépekbe, tárolócellákba ahová a petéket is helyezik. Így a lárvák is könnyedén elérhetik, hiszen ez a legmegfelelőbb táplálék számukra.


Az Összegyűjtés Folyamata

A legnagyobb mennyiséget májusban és júniusban gyűjtik a méhek amikor a legtöbb lárvát kell táplálni. Egy szűk lyukas rács segítségével csalják csapdába a méhészek a méheket, amin azok keresztül repülnek, ám így a pollengolyók fennakadnak a rácsokon. A rácsot a nap végén gondosan megtisztítják, és figyelnek arra, hogy ne kerülhessenek élősködők a tiszta pollengolyók közé.
A szárított virágport pl. 50°C fokon szárítják, hogy a penész és baktériumok elpusztuljanak de ugyanakkor betartva az előírt hőmérsékletet az aktív elemek ne sérüljenek. Ezt az eljárást akkor végzik amikor a virágpor még friss. Így a nedvesség tartalma elegendő ahhoz, hogy hosszabb ideig tárolható maradjon.


A Virágpor összetétele

Kiváló vitaminforrás - B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav, stb. - vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium.

A virágpor fontos növényi zsírokat, egyszerű cukrokat, nélkülözhetetlen enzimeket és aminosavakat tartalmaz:

Arginint, ami a fehérjeszintézist és immun-illetve idegrendszert erősítő hatásáról ismert.

hisztidint, ami egy esszenciális aminosav. Segíti a szövetek növekedését és gyorsabb regenerálódását. A hisztamin előanyaga gyulladáscsökkentő hatású.Fontos szerepet játszik a fehér és vörösvérsejtek képzésében, és segít az ízületi-gyulladások kezelésében.

Triptofánt, és Treonint amiket  a szervezet nem tud előállítani, ezért a táplálékkal kell bevinni. Fehérjében gazdag élelmiszerekben található meg, elsősorban a következőkben: csokoládé, zab, szárított datolya, tej, joghurt, túró, vörös hús, tojás, hal, baromfi, szezámmag, csicseriborsó, napraforgómag, tökmag, földimogyoró. A triptofán segít a hajhullás megelőzésében és mind két aminosav a lép és a hasnyálmirigy működéséhez szükséges.

Metionint, ami egy esszenciális aminosav, tehát amit az emberi szervezet nem képes előállítani. Apoláris tulajdonsága miatt jól oldódik apoláris oldószerekben. A cisztein és a metionin a két kéntartalmú aminosav, melyeknek kiemelkedő szerepük van a fehérjék felépítésében. Az utóbbi mindig a lánckezdő aminosav.

Leucint, ami egy esszenciálisan elágazó láncú aminosav, amit az izmok energiaforrásként használnak. A fehérjék építőköveként a leucin létfontosságú szerepet játszik az immunrendszer helyes funkcionálásában, az izmok védelmében, az energiaellátásában és regenerálásában.

Lizint, azt az esszenciális aminosavat, amely immunrendszer erősítő, és vírusölő hatású.

Fenilalanin elengedhetetlen az egészséges emberi élethez, hiszen részt vesz a szervezet összes anyagcsere folyamatában. Közrejátszik az adrenalin, dopamin termelésben. Ez utóbbi kettő a pozitív energia és az optimizmus hormonja.

Valint, amely egy esszenciális aminosav. A sejtek energiaforrásaként szolgál, és mind emellett szerepet játszik a szövetek regenerálásában. A fehérjék egyik építőköveként létfontosságú szerepet tölt be az immunrendszer működésében, az izomtömeg építésében és a víz és a nitrogén egyensúlyának fenntartásában.

Cisztint, amely a  különféle sugárzások káros hatásaitól is óvja a sejteket. Segít a bőr regenerálódásában, az új bőr képződésében. Sportolók számára különösen ajánlott, mert a belőle képződő anyag óvja az izmokat.

Jelentős mértékben tartalmaz főleg a ?B? csoporthoz tartozó vitaminokat : riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb ?C? és ?A? provitamint, folsavat és ?P? vitamint,aminek hiányában a C-vitamin felszívódása és felhasználása zavart szenvedhet. Enzimjei közül a foszfáteazet, az amilázet és az intervázet. A lipidikus anyagok közül a lecitin, a cholesterol és a különböző telítetlen zsírsavakat, amely csökkenti a koleszterinszintet. A szénhidrátok közül a monoszaharidok: a szőlő-, és a gyümölcscukor a legfontosabb. A virágpor szemcséiben számos ásványi-,és nyomelemet, mint kálium, magnéziumot, meszet, rezet, foszfort,vasat. A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz ,melynek mintegy 20%-a nem telített,és egyes vitaminokkal keverve segít megakadályozni az érelmeszesedést. Megtalálhatóak még benne természetes antibiotikumok, illetve egy olyan anyag, amely segíti a növekedést. Tartalmaz egy rutin nevű enzimet, ami a hajszálerek rugalmasságáért felelős.
A virágpor és a méz együttes fogyasztásával a zsírok a mézben lévő szénhidrátokkal és cukrokkal együtt égnek el.

 
A Virágpor Tárolása

A Nyers Virágport mélyhűtőben tároljuk, hogy megtartsa frissességét.
A virágpor nem tud megfagyni mert alacsony a víztartalma, így a mélyhűtőből kivéve azonnal fogyaszthatjuk. Akár több napon keresztül is eltartható a fagyasztóból kivéve, mivel nem annyira érzékeny a magasabb hőmérsékletre mint a méhpempő.

A szárított virágport nem szükséges hűtőszekrényben tárolni.


A Virágpor Fogyasztása

Ajánlott napi adag fogyasztása egészséges felnőtt emberéknél 15 gramm, ami kb. egy közepesen púpozott evőkanál mennyisége. Maximum napi 60 gramm.
14 év alatti gyermekek számára ennek a mennyiségnek a felét ajánljuk, kizárólag orvosi felügyelet mellett.
Fogyaszthatjuk bármikor a nap folyamán önmagában, mézzel keverve, gyümölcslevekbe téve, különböző turmixokban, joghurtba téve, műzliben, fagylalttal, méhpempővel és még számos variációban.

Allergiás túlérzékenységi reakció esetén kérjük ne fogyassza, vagy fokozott figyelemmel végezzen virágpor kúrát ! Amennyiben a Nyers Virágpor felkeltette érdeklődését de nem tudja van-e allergiás reakciója a virágporra, kérjük keressen fel szakorvost, vagy rendkívül kis mértékben adagolja a fogyasztás kezdeti ideje alatt !


A NYERS VIRÁGPOR hatalmas protein koncentrátum , 22 fajta aminosavval, kivételes energia forrás, páratlan szuperélelmiszer, 100%-ig tiszta és természetes tápanyag.