Gyakori kérdések

Csokorba szedtük a gyakori kérdéséket a méhpempőről, használatáról, szállításáról és mindenről,amit eddig gyakran kérdeztek tőlünk...

 

Mikor, mire, hogyan és mennyi ideig szedjük a méhpempőt?

Korábbi cikkükkben pontosan leírtuk, hogy mely problémák esetén mennyi ideig és hány gramm méhpempő szedését ajánljuk. Itt tudjátok a teljes cikket elolvasni: Melyik betegségre hogyan szedjük a méhpempőt

Minden betegség mögött, melyre ajánlott a méhpempő kísérletek sora húzodik meg a leírt ajánlások pedig ezeknek a kutatásoknak az eredményei.

Többségében ezek jól értelmezhetők, mert egyértelmű, hogy pl. a csonttörésre, izületi gyulladásra, klimaxra ennyi gramm, annyi napon át.

A problémát az összetettebb esetek jelentik, mint pl. a termékenység kérdése, babavárás, meddőség.

Ezt a csokrot gyorsan összefoglaljuk, hogy könnyebb legyen eligazodni.

Méhpempő szedésénél minig a legfontosabb azt mérlegelnünk, hogy mi a célunk. Miért kezdjük el szedni, mi okoz problémát és mit szeretnénk igazából elérni!

Kedves Hölgyek,

1) rendszertelen ciklusok, ciszták, nőgyógyászati problémák, nagy hormonváltozások (pl. indokolatlat hirtelen hízás, vagy fogyás, a pajzsmirigy nem megfelelő működése miatt stb.) esetén a méhpempőt naptári ciklushoz igazodóan szedjük. Tehát a menzesz első napján kezdjük el a kúrát és 28 napig akkor is szedjük, ha közben jelentkezett újabb menzesz és akkor is abbahagyjuk, ha a 28. napon még mindig nem jött meg. Így bírjuk rá a szervezetünket arra, hogy a hormonális egyensúly a méhpempő segítségével megteremtődjön. Ezután 28 nap szünetet tartunk és ha éppen megvan, ha nincs a 28. napon ismét tartunk egy megint 28 napos kúrát. Ezt addig ismételjük amíg a kívánt eredményt elérjük.

2) Teherbeesés! A méhpempő szedése megint azon múlik mi a célunk. Ha a fentiek szerint van problémánk, akkor aszerint szedjük a pempőt, amíg a ciklus nem rendeződik! De! Ha nincs nőgyógyászati gondunk, a ciklusunk meg 15 éve 24 nap és szeretnénk minnél előbb teherbe esni, akkor nem a fentiek szerint szedjük a méhpempőt, hanem napi 1-2 grammjával, gyakorlatilag szünet nélkül. Mert ilyenkor nem a szervezet hormonháztartásának a helyreállítása a cél, hanem az immunerősítés, a méhpempőben lévő vitaminokkal és a képességével, hogy rábírja a szervezetet a termékenységre.

Tehát nőgyágyaszati gondunk van 1. pontban leírtak szerint, nincs gondunk,de babát szeretnénk a 2. pont szerint szedjük a méhpempőt.

Termékenység fokozása esetén fontos, hogy a méhpepőt a párunk is szedje.

3) Terhesség és szoptatás alatt, gyermekágyas időszak

A tiszta méhpempő hatásfokában képes helyettesíteni a terhesvitaminokat, 100%-ban tiszta és mindentől mentes, sokan ezért előnyben részesítik a piacon kapható mesterséges vitaminokkal szemben. Nincs arra adat, hogy a méhpempő árthatna a magzatnak vagy allergiás reakciót okozhatna az anyatejjel táplált csecsemőnél. Gyermekágyas időszakban kifejezetten nagy segítség lehet a szervezetnek a regenerálódásban.

Mi azt javasoljuk, hogy a fenti időszakokban a szervezetünk jelzéseiben kell bízni. Ha a kismama jelentősen óckodik a méhpempő ízétől vagy bevétele hányingert, émelygést okoz nála, ne szedje, ha ilyeneket nem tapasztal szedje nyugodtan. Itt nem ajánljuk a mézzel keverést, ha nem megy a méhpempő szedése ne erőltessük, bízzunk a szervezetünkben, az tudni fogja kell-e nekünk a méhpempő vagy sem.

4) Halmozott betegségek

Aszerint nézzük, a blogban hogyan szedjük, hogy mi a fő gondunk. Mi az ami a legsúlyosabb vagy mit szeretnénk minnél hamarabb megszűntetni. Hogyan szedjük a méhpempőt

5) Cukorbetegség 1-es típusú diabetesz esetén ne szedjük, 2-es esetén lehet, de ezt mindenképp beszélük meg kezelőorvosunkkal, ő az, aki minden orvosi eredményt ismerve el tudja dönteni javasolt-e számunkra méhpempőkúra vagy sem.

6) Gyomorbántalmak

Ne is próbáljuk a méhpempőt magában fogyasztani, savas hatása miatt biztos, hogy csak ráerősít a problémára, azonban mézben elkeverve fogjuk tudni fogyasztani. 

Bekeverhüthük a méhpempőt mézbe, ha így teszünk nem kell a méhpempős mézet hűtenünk, a méz konzerválja a hatóanyagokat. Vagy csinálhatjuk a keverést adagonként is: kiveszünk egy kanál mézet és a méhpempőt a saját kanalával szedjük ki és egyszerűen rácsorgatjuk a mézre és így nyeljük le.

7) máj, vese, belső kiválasztású szervek problémáira

Inkább szedjünk méhkenyeret, mert a belső kiválasztású szervek problémáira nagyobb hatást gyakorol, mint a méhpempő. 

8) Méhpempőt gyerekeknek

Igen lehet, DE! nagyon fontos tudni, hogy a gyermek allergiás-e méhészeti termékekre. Ha igen az ő esetükben ne probálkozzunk!

És ha nem tudjuk, hogy allergiás-e? Az adagolókanál hegyét mártsuk be a méhpempőbe és azzal kínáljuk meg a gyermeket. Ha rövid időn belül, de leginkább ahogy lenyeli a méhpempőt torokkaparásra panaszkodik, élhetünk a gyanúval, hogy allergiás. Ha nem jelentkezik probléma 1 héten át emeljük az adagját fél kiskanálnyira és ha még kicsi akkor itt álljunk is meg. Kamasz gyerekek vagy tinik 50 kg felett már kaphatják a napi egy grammot.

Extrém allergia! Ha nehézlégzés, légszomj lép fel közvetlenül a pempő bevétele után vagy rövid időn belül ne várjunk egy pillanatot se, ne adjunk kálciumot meg bármit, amit szoktunk...azonnal mentőt kell hívni!

9) Nem szereti a méhpempő ízét a gyerek?

Hát azt nem csodálom, én sem szeretem, de tudom, hogy sokat segít ezért erőt veszek magamon. A 13 éves lányom szintén erőt vesz már magán, de pár éve esélyem se volt, csúzlival se tudtam a szájába lőni.

Lehet próbálkozni a mézzel elkeveréssel, így nem érzi a savas-keserű hatást.

Igy se megy pedig jó lenne ha bevenné? Szerintem, ha nagyon tiltakozik, ne kínozzuk vele. Ha immunerősítés a cél akkor probáljuk ki a virágport. Nyers is és a szárított is egyformán jók immunerősítésére, és könnyeb ételbe keverni is őket: pl. műzli, joghurt, puding. De! virágpornál is úgy kezdjük, hogy kikisérletezzük allergiás-e a csemete!

10) Mivel szedjük a méhpempőt?

A méhpempőhöz minden esetben saját kiskanalat küldünk. Ez a kiskanál két funkciót lát el, egyrészt adagol, maga a kanál 1 grammos, így tudjuk mennyit veszünk be a pempőből, másrészt a méhpempő savas kémhatású, képes a fémkanálból a fémionokat kioldani, tehát méhpempőt nem a saját kanalával enni nem egészséges. Ezek a műanyag kanalak bevizsgáltak, külön hatósági engedéllyel rendelkeznek.

Fontos, hogy az 1 gramm egy laposkanálnyi méhpempőt jelent, ha már púposan van a  kanálon a pempő, akkor az már 2 gramm lesz.

10) Allergia

Általánosságban elmondható, hogy az a személy, aki méhészeti termékekre, vagy virágporokra, növényekre allergiás, az is simán minden gond nélkül tudja szedni a méhpempőt. A titok abban van, hogy a méhpempő nem a mézgyomorból jön, nem kavarodik virágporral vagy más természetes anyagokkal. De természetesen először fokozatosan kell elkezdeni, és emelni az adagot ha semmi negatív tapasztalat nincs.

Súlyos allergiás reakció esetén fulladás, nehézlégzés a legfőbb tűnet és azonnal segítséget kell hívni. 

11) Túladagolt méhpempő

Elméletben nem lehetséges, amit a szervezet nem tud hasznosítani a méhpempőből, azt egyszerűen kiválasztja és kiüríti magából. Jelentős mennyiségű kutatást végeztek extrém nagy adag méhpempőkúrákkal, minden gond nélkül. 

Azonban! Ha nagyon erős émelygés fog el a bevétele során, ami nem a nem túl kellemes íze miatt van, hanem csak úgy jön, akkor tartsunk 1-2-3 hónap vagy fél év, év szünetet. Egy idő múlva azt fogjuk tapasztalni, hogy ez a korábbi émelygés elmúlik, vagy legalább is csökken.

12) szállítás nálunk

Amennyiben saját kocsival végezzük a kiszállítást, akkor hűtődobozban, jégakuval ellátva fuvarozzuk a méhpempőinket. Amenniyben a méhpempőt futárszolgálat viszi úgy minden esetben isotherm dobozban küldjük, ráadásul a fagyasztóból indítjuk a csomagot. Az utazási idő kb 12 óra, de ennek a két módszernek köszönhetően a méhpempő igazoltan 72 órán át tartja a megfelelő hőmérsékletet még extrém meleg időjárás mellett is. Nálunk nem kell plusz pénzt fizetni a hűtve szállításért és legfőképpen nem kell ezt tőlünk kérni! Minden termékünkért felelősséget vállalunk és garantáljuk, hogy a legkisebb hőmérsékletkülönbséggel érkezik meg Önökhöz.

13) Mennyi idő múlva lesz kiszállítva a megrendelt termék

Budapest és pest megye területén akár már a rendelés napján vagy másnapra. Ezeket a szállításokat végezzük saját gépjárművel.

Olyan csomagok esetén, melyeket a futárszolgálatnak adunk át szerda a legkésőbbi csomagindítási nap, annak érdekében, hogy még véletlenül se legyen "beragadt" csomagunk, mely a hétvégét a postán töltve megromlik.

14) Személyes átvétel

  • 1042 Budapest, Fóti út 101.
  • Zsámbék, Akácfa utca 2.,
  • Veresegyházán, Fő út 24. 

Személyes átvételre csak előre egyeztetet időpontban van lehetőség, kérjük ezt mindig vegyék figyelembe!

 

Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést