Gyakori kérdések

Csokorba szedtük a gyakori kérdéséket a méhpempőről, használatáról, szállításáról és mindenről,amit eddig gyakran kérdeztek tőlünk...

 

Mikor, mire, hogyan és mennyi ideig szedjük a méhpempőt?

Korábbi cikkükkben pontosan leírtuk, hogy mely problémák esetén mennyi ideig és hány gramm méhpempő szedését ajánljuk. Itt tudjátok a teljes cikket elolvasni: Melyik betegségre hogyan szedjük a méhpempőt

Minden betegség mögött, melyre ajánlott a méhpempő kísérletek sora húzodik meg a leírt ajánlások pedig ezeknek a kutatásoknak az eredményei.

Többségében ezek jól értelmezhetők, mert egyértelmű, hogy pl. a csonttörésre, izületi gyulladásra, klimaxra ennyi gramm, annyi napon át.

A problémát az összetettebb esetek jelentik, mint pl. a termékenység kérdése, babavárás, meddőség.

Ezt a csokrot gyorsan összefoglaljuk, hogy könnyebb legyen eligazodni.

Méhpempő szedésénél minig a legfontosabb azt mérlegelnünk, hogy mi a célunk. Miért kezdjük el szedni, mi okoz problémát és mit szeretnénk igazából elérni!

Kedves Hölgyek,

1) rendszertelen ciklusok, ciszták, nőgyógyászati problémák, nagy hormonváltozások (pl. indokolatlat hirtelen hízás, vagy fogyás, a pajzsmirigy nem megfelelő működése miatt stb.) esetén a méhpempőt naptári ciklushoz igazodóan szedjük. Tehát a menzesz első napján kezdjük el a kúrát és 28 napig akkor is szedjük, ha közben jelentkezett újabb menzesz és akkor is abbahagyjuk, ha a 28. napon még mindig nem jött meg. Így bírjuk rá a szervezetünket arra, hogy a hormonális egyensúly a méhpempő segítségével megteremtődjön. Ezután 28 nap szünetet tartunk és ha éppen megvan, ha nincs a 28. napon ismét tartunk egy megint 28 napos kúrát. Ezt addig ismételjük amíg a kívánt eredményt elérjük.

2) Teherbeesés! A méhpempő szedése megint azon múlik mi a célunk. Ha a fentiek szerint van problémánk, akkor aszerint szedjük a pempőt, amíg a ciklus nem rendeződik! De! Ha nincs nőgyógyászati gondunk, a ciklusunk meg 15 éve 24 nap és szeretnénk minnél előbb teherbe esni, akkor nem a fentiek szerint szedjük a méhpempőt, hanem napi 1-2 grammjával, gyakorlatilag szünet nélkül. Mert ilyenkor nem a szervezet hormonháztartásának a helyreállítása a cél, hanem az immunerősítés, a méhpempőben lévő vitaminokkal és a képességével, hogy rábírja a szervezetet a termékenységre.

Tehát nőgyágyaszati gondunk van 1. pontban leírtak szerint, nincs gondunk,de babát szeretnénk a 2. pont szerint szedjük a méhpempőt.

Termékenység fokozása esetén fontos, hogy a méhpepőt a párunk is szedje.

3) Terhesség és szoptatás alatt, gyermekágyas időszak

A tiszta méhpempő hatásfokában képes helyettesíteni a terhesvitaminokat, 100%-ban tiszta és mindentől mentes, sokan ezért előnyben részesítik a piacon kapható mesterséges vitaminokkal szemben. Nincs arra adat, hogy a méhpempő árthatna a magzatnak vagy allergiás reakciót okozhatna az anyatejjel táplált csecsemőnél. Gyermekágyas időszakban kifejezetten nagy segítség lehet a szervezetnek a regenerálódásban.

Mi azt javasoljuk, hogy a fenti időszakokban a szervezetünk jelzéseiben kell bízni. Ha a kismama jelentősen óckodik a méhpempő ízétől vagy bevétele hányingert, émelygést okoz nála, ne szedje, ha ilyeneket nem tapasztal szedje nyugodtan. Itt nem ajánljuk a mézzel keverést, ha nem megy a méhpempő szedése ne erőltessük, bízzunk a szervezetünkben, az tudni fogja kell-e nekünk a méhpempő vagy sem.

4) Halmozott betegségek

Aszerint nézzük, a blogban hogyan szedjük, hogy mi a fő gondunk. Mi az ami a legsúlyosabb vagy mit szeretnénk minnél hamarabb megszűntetni. Hogyan szedjük a méhpempőt

5) Cukorbetegség 1-es típusú diabetesz esetén ne szedjük, 2-es esetén lehet, de ezt mindenképp beszélük meg kezelőorvosunkkal, ő az, aki minden orvosi eredményt ismerve el tudja dönteni javasolt-e számunkra méhpempőkúra vagy sem.

6) Gyomorbántalmak

Ne is próbáljuk a méhpempőt magában fogyasztani, savas hatása miatt biztos, hogy csak ráerősít a problémára, azonban mézben elkeverve fogjuk tudni fogyasztani. 

Bekeverhüthük a méhpempőt mézbe, ha így teszünk nem kell a méhpempős mézet hűtenünk, a méz konzerválja a hatóanyagokat. Vagy csinálhatjuk a keverést adagonként is: kiveszünk egy kanál mézet és a méhpempőt a saját kanalával szedjük ki és egyszerűen rácsorgatjuk a mézre és így nyeljük le.

7) máj, vese, belső kiválasztású szervek problémáira

Inkább szedjünk méhkenyeret, mert a belső kiválasztású szervek problémáira nagyobb hatást gyakorol, mint a méhpempő. 

8) Méhpempőt gyerekeknek

Igen lehet, DE! nagyon fontos tudni, hogy a gyermek allergiás-e méhészeti termékekre. Ha igen az ő esetükben ne probálkozzunk!

És ha nem tudjuk, hogy allergiás-e? Az adagolókanál hegyét mártsuk be a méhpempőbe és azzal kínáljuk meg a gyermeket. Ha rövid időn belül, de leginkább ahogy lenyeli a méhpempőt torokkaparásra panaszkodik, élhetünk a gyanúval, hogy allergiás. Ha nem jelentkezik probléma 1 héten át emeljük az adagját fél kiskanálnyira és ha még kicsi akkor itt álljunk is meg. Kamasz gyerekek vagy tinik 50 kg felett már kaphatják a napi egy grammot.

Extrém allergia! Ha nehézlégzés, légszomj lép fel közvetlenül a pempő bevétele után vagy rövid időn belül ne várjunk egy pillanatot se, ne adjunk kálciumot meg bármit, amit szoktunk...azonnal mentőt kell hívni!

9) Nem szereti a méhpempő ízét a gyerek?

Hát azt nem csodálom, én sem szeretem, de tudom, hogy sokat segít ezért erőt veszek magamon. A 13 éves lányom szintén erőt vesz már magán, de pár éve esélyem se volt, csúzlival se tudtam a szájába lőni.

Lehet próbálkozni a mézzel elkeveréssel, így nem érzi a savas-keserű hatást.

Igy se megy pedig jó lenne ha bevenné? Szerintem, ha nagyon tiltakozik, ne kínozzuk vele. Ha immunerősítés a cél akkor probáljuk ki a virágport. Nyers is és a szárított is egyformán jók immunerősítésére, és könnyeb ételbe keverni is őket: pl. műzli, joghurt, puding. De! virágpornál is úgy kezdjük, hogy kikisérletezzük allergiás-e a csemete!

10) Mivel szedjük a méhpempőt?

A méhpempőhöz minden esetben saját kiskanalat küldünk. Ez a kiskanál két funkciót lát el, egyrészt adagol, maga a kanál 1 grammos, így tudjuk mennyit veszünk be a pempőből, másrészt a méhpempő savas kémhatású, képes a fémkanálból a fémionokat kioldani, tehát méhpempőt nem a saját kanalával enni nem egészséges. Ezek a műanyag kanalak bevizsgáltak, külön hatósági engedéllyel rendelkeznek.

Fontos, hogy az 1 gramm egy laposkanálnyi méhpempőt jelent, ha már púposan van a  kanálon a pempő, akkor az már 2 gramm lesz.

10) Allergia

Általánosságban elmondható, hogy az a személy, aki méhészeti termékekre, vagy virágporokra, növényekre allergiás, az is simán minden gond nélkül tudja szedni a méhpempőt. A titok abban van, hogy a méhpempő nem a mézgyomorból jön, nem kavarodik virágporral vagy más természetes anyagokkal. De természetesen először fokozatosan kell elkezdeni, és emelni az adagot ha semmi negatív tapasztalat nincs.

Súlyos allergiás reakció esetén fulladás, nehézlégzés a legfőbb tűnet és azonnal segítséget kell hívni. 

11) Túladagolt méhpempő

Elméletben nem lehetséges, amit a szervezet nem tud hasznosítani a méhpempőből, azt egyszerűen kiválasztja és kiüríti magából. Jelentős mennyiségű kutatást végeztek extrém nagy adag méhpempőkúrákkal, minden gond nélkül. 

Azonban! Ha nagyon erős émelygés fog el a bevétele során, ami nem a nem túl kellemes íze miatt van, hanem csak úgy jön, akkor tartsunk 1-2-3 hónap vagy fél év, év szünetet. Egy idő múlva azt fogjuk tapasztalni, hogy ez a korábbi émelygés elmúlik, vagy legalább is csökken.

12) szállítás nálunk

Amennyiben saját kocsival végezzük a kiszállítást, akkor hűtődobozban, jégakuval ellátva fuvarozzuk a méhpempőinket. Amenniyben a méhpempőt futárszolgálat viszi úgy minden esetben isotherm dobozban küldjük, ráadásul a fagyasztóból indítjuk a csomagot. Az utazási idő kb 12 óra, de ennek a két módszernek köszönhetően a méhpempő igazoltan 72 órán át tartja a megfelelő hőmérsékletet még extrém meleg időjárás mellett is. Nálunk nem kell plusz pénzt fizetni a hűtve szállításért és legfőképpen nem kell ezt tőlünk kérni! Minden termékünkért felelősséget vállalunk és garantáljuk, hogy a legkisebb hőmérsékletkülönbséggel érkezik meg Önökhöz.

13) Mennyi idő múlva lesz kiszállítva a megrendelt termék

Budapest és pest megye területén akár már a rendelés napján vagy másnapra. Ezeket a szállításokat végezzük saját gépjárművel.

Olyan csomagok esetén, melyeket a futárszolgálatnak adunk át szerda a legkésőbbi csomagindítási nap, annak érdekében, hogy még véletlenül se legyen "beragadt" csomagunk, mely a hétvégét a postán töltve megromlik.

14) Személyes átvétel

  • 1042 Budapest, Fóti út 101.
  • Zsámbék, Akácfa utca 2.,
  • Veresegyházán, Fő út 24. 

Személyes átvételre csak előre egyeztetet időpontban van lehetőség, kérjük ezt mindig vegyék figyelembe!

 

Méhkenyér
Méhkenyér
5.490 Ft
5.490 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Hársméz
Hársméz
1.790 Ft
1.790 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Akácméz
Akácméz
1.490 Ft
1.490 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
14.990 Ft
13.990 Ft
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
1.590 Ft
1.590 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést