A szárított vegyesvirág virágpor 22 aminosavat, 100 enzim-félét, valamint A-provitamint, B1-,B2-, C-, D-, E vitaminokat és olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, króm, kálium, kobalt, réz. Háromszor annyi aminósavat tartalmaz, mint a tojás, hús vagy túró. Protein szükségletünk 30%-át fedezi.
Tömérdek egészségügyi gondra jelenthet kiegészítő vagy teljes megoldást. Nem gyógyszer, viszont az egyik leghatékonyabb funkcionális tápanyag, mivel a megbetegedések hátterében általában vitamin, illetve tápanyag hiány húzódik.
A szárított vegyesvirág virágpor általánosságban 23,7%-ban fehérjét, 4,8%-ban zsírokat, 27,8%-ban szénhidrátokat, 13-14%-ban rostokat és 7-11%-ban vízet tartalmaz.
Jótékony hatásai:
Fogyasztása ajánlott:
Összetevők: 100% nyers vegyesvirágpor
A nyers kifejezés arra utal, hogy a kaptárból kikerülve a virágport megtisztítják és fagyasztóba helyezik, semmilyen mesterséges kezelésnek nem vetik alá.
Ajánlott fogyasztás:
Felnőtteknek: napi 1-2 evőkanál (15 gramm)
Gyermekeknek napi fél-egy teáskanál (1 - 3 g) étkezés után.
Tárolás: - 4 °C és -18°C között fagyasztóban tárolandó. Fagyasztóból kivéve azonnal fogyasztható, nagyon alacsony víztartalmának köszönhetően nem fagy meg. Minősége nem romlik a többszöri fagyasztóból való kivétel ellenére sem. Fagyasztón kívül 7 napig áll el.
Amennyiben tudja, vagy gyanítja, hogy allergiás a méhészeti termékekre a virágpor fogyasztását nagyon kis mennyiségben kezdje és fokozatosan emelje az adagokat az első hét során. Amint allergiás tüneteket tapasztal, (pl. szájpadlás viszketése, nehéz légzés, bőrkiütés, nyelőcső duzzanat) azonnal hagyja abba a virágporfogyasztását és forduljon szakorvoshoz.
Információk