RepcemézRepceméz

Repceméz

Repceméz A repceméz az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú, lúgos kémhatású méz. Ezen tulajdonságának köszönhetően pozitív hatást fejt ki gyomorsav túltengés esetén.
Szállítás Személyes átvétel 0 Ft
Teljes ár1.690 Ft
Kedvezményes ár1.690 Ft
Kedvezmény
*Vállasszon kiszerelést
Leírás

Repceméz

Egységár: 0,5kg 2.780/kg 1kg 2.690/kg

A repcemézet a káposztarepce virágából gyűjtik a méhek. A termelt mézek között  a repceméz az egyetlen méz, amely lúgos kémhatású. Manapság egyre gyakrabban használják különböző lúgosító kúrák alkotóelemeként. 
A mézekben előforduló 11 fajta cukor közül a repce csak 3-at tartalmaz, fruktóz (gyümölcscukor), glükóz (szőlőcukor), maltóz (malátacukor). Nem tartalmaz szacharóz-t amire a cukorbetegek nagyobb mértékben érzékenyek. Rendkívül magas szőlőcukortartalma miatt szinte néhány napon belül kristályosodik. Fogyasztása minden formában ajánlott.

A repceméz hatásai

  • Gyulladáscsökkentő
  • Immunerősítő
  • Lúgos kémhatása miatt gyomorsav túltengés esetén kiváló
  • Vastartalma elősegíti a fokozott vérképződést
  • Energetizáló (sportolók számára és szellemi munkát végzőknek kifejezetten ajánlott)
  • Általános egészségmegőrző hatású

Felhasználása

Fogyasztása kenyérre kenve, élelmiszerben elkeverve, teában, italok ízesítésére tulajdonképpen szinte minden formában ajánlott. Segítségével egyszerű és finom édességek készíthetők.

Mikor gyűjtik

Tavasszal az akác virágzását megelőzően április végén, május legelején.

 

Összetevők: 100% Méz

Származási hely: Magyarország (Termelői magyar méz)

Amennyiben tudja, vagy gyanítja, hogy allergiás a méhészeti termékekre a méz fogyasztását nagyon kis mennyiségben kezdje és fokozatosan emelje az adagokat az első hét során. Amint allergiás tüneteket tapasztal, (pl. szájpadlás viszketése, nehéz légzés, bőrkiütés, nyelőcső duzzanat) azonnal hagyja abba a méz fogyasztását és forduljon szakorvoshoz.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.