GesztenyemézGesztenyeméz

Gesztenyeméz

Gesztenyeméz A gesztenyemézet a szelídgesztenye virágából készítik a méhek. Ásványi anyag tartalma igen magas. Komoly hagyományai vannak a népi gyógyászatban ahol vérszegénység, legyengült állapot, visszértágulat és étvágytalanság kezelésében is alkalmazzák.
Szállítás Személyes átvétel 0 Ft
Teljes ár1.690 Ft
Kedvezményes ár1.690 Ft
Kedvezmény
*Vállasszon kiszerelést
Leírás

Gesztenyeméz

Egységár: 0,5kg 2.780/kg 1kg 2.690/kg

A mézek közül az egyik legkülönlegesebbnek mondható méztípus a gesztenyeméz. A gesztenyemézet a szelídgesztenye fa virágából készítik a méhek. Rendkívül magas ásványi anyag tartalma miatt tűnik ki a tömegből. Színe a sötétbarnától a borostyán sárgáig terjed. Gyógyhatása kimagasló. Rendkívül különleges aromával és zamattal, jellegzetes, kesernyésen fűszerezett utóízzel rendelkezik. Lassan, egyenletesen kristályosodik.

A gesztenyeméz hatásai

  • Keringési, szív- és érrendszeri problémákra (trombózis, visszértágulat) ajánlott
  • Alkalmazható étvágytalanság esetén
  • Erősíti a hajszálereket, érregeneráló hatású
  • Vérszegénység esetén alkalmazható
  • Pozitív hatást gyakorol kimerültség, levertség esetén
  • Ér összehúzó és vérzéscsillapító hatású

Felhasználása

Napi 2-3 kávéskanál fogyasztása ajánlott.

Mikor gyűjtik

A szelídgesztenye rügyfakadása viszonylag későn következik be, április közepétől május elejéig tart. A virágzás június végén, július elején történik.

 

Összetevők: 100% Méz

Származási hely: Magyarország (Termelői magyar méz)

Amennyiben tudja, vagy gyanítja, hogy allergiás a méhészeti termékekre a méz fogyasztását nagyon kis mennyiségben kezdje és fokozatosan emelje az adagokat az első hét során. Amint allergiás tüneteket tapasztal, (pl. szájpadlás viszketése, nehéz légzés, bőrkiütés, nyelőcső duzzanat) azonnal hagyja abba a méz fogyasztását és forduljon szakorvoshoz.

 

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.