Egységár: 0,5kg 2.800/kg 1kg 4.500/kg
A Magyarországon előállított mézek közül világszerte a legismertebb és legkeresettebb méz az akácméz.
Európa akácerdeinek kb. 60%-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak.
A méhek az akácmézet a fehér akác virágáról gyűjtik. Színe a szintelentől a világossárgáig változhat gyűjtőterülettől függően.
Íze a legtöbb méznél édesebb, ugyanakkor savtartalma alacsonyabb. Az akácméz íze nem karakteres,ezért mézzel ismerkedők szmára kifejezetten ajánlott.
Az akác virág sok nektárt és kevés pollent termel ezért a virágporra érzékenyek is előszeretettel fogyasztják.
A benne lévő magas gyümölcscukor tartalomnak köszönhetően nehezen kristályosodik.
Az akácméz hatásai
Felhasználása
Az akácmézet igen széles körben alkalmazzák a gasztronómiában. Népszerűek az akácméz felhasználásával készült sütemények, borok és pálinkák.
Mikor gyűjtik
Az akác virágzása időjárástól függően május első heteire tehető. A virágzás 10 napig tart, ezért a méztermés nagy része néhány nap alatt kerül a kaptárakba.
Összetevők: 100% Méz
Származási hely: Magyarország (Termelői magyar méz)
Amennyiben tudja, vagy gyanítja, hogy allergiás a méhészeti termékekre a méz fogyasztását nagyon kis mennyiségben kezdje és fokozatosan emelje az adagokat az első hét során. Amint allergiás tüneteket tapasztal, (pl. szájpadlás viszketése, nehéz légzés, bőrkiütés, nyelőcső duzzanat) azonnal hagyja abba a méz fogyasztását és forduljon szakorvoshoz.
Információk