Létfontosságú a természetes vitamin

Miért jó, miért szükséges a természetes vitamin?

Szervezetünk több milliárdnyi sejtből épül fel. Ezek a sejtek bizonyos teljesítmény elvégzése után elfáradnak, megöregednek és elpusztulnak, azonban újra is termelődnek. 

A sejtek tápanyagokat vesznek fel környezetükből, amikből energiát nyernek, és az anyagcserefolyamatok végtermékeit is oda juttatják vissza.
 
A lényeg, hogy megértsük az alapvető sejtszintű folyamatokat
 
Mivel ha biztosítani tudjuk sejtjeink számára a megfelelő TERMÉSZETES VITAMINOKAT és ÁSVÁNYI ANYAGOKAT, akkor a sejtekből felépülő szervek és így az egész szervezetünk egészséges tud maradniEzt nevezzük erős immunrendszernek.
 
Ha az immunrendszerünket megerősítjük, akkor a szervezetünk önmagától képes lehet legyőzni nem diagnosztizált betegségeket (daganatok, prosztatagyulladás, idegrendszer sérülése, stb). Ehhez viszont elengedhetetlenek a mikro- és makro- tápanyagok. 

Makro-tápanyagoknak az alapvető táplálékokat nevezzük: zsírok, szénhidrátok, fehérjék. 

Mikro-tápanyagoknak a különböző vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat melyeket szervezetünk egyáltalán nem vagy csak elenyésző mennyiségben képes előállítani.
 
Azért kell természetes vitaminokat fogyasztanunk mert ez utóbbi a felszívódáshoz és hasznosuláshoz szükséges ásványi anyagokat is tartalmaz, továbbá rengeteg nyomelemet, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk normális működéséhez. 
 
A vitamin hasznosulásához egyéb faktorok is szükségesek pl: bioflavonoidok, K-, P-, J-faktor, aszkorbinogén, stb. Ezek a zöldségekben és gyümölcsökben találhatók meg, azaz csakis a természetes vitaminokban.
 
Szervezetünk folyamatosan jeleket küld agyunk számára ezzel jelzi szükségleteit, illetve ha valami nem rendeltetésszerűen működik testünkben. Ezeket a jeleket meg kell tanulnunk észrevenni és azonnal pótolni a hiányosságokat, mind az étkezésben, mind pedig mozgással az adott problémától függően. A legegyszerűbb példák egyike, hogy vízhiánynál szomjasak leszünk. De előfordul néha olyan érzés is, mikor az ember megkíván bizonyos ételeket. Vegyük példának a paradicsomot. Mikor megkívánunk bármilyen paradicsomos alapú ételt, ezzel jelzi a szervezetünk, hogy ezen vitaminokra lenne jelen állapotában szüksége: A, E, B1, B2 és C-vitamin. Ezen kívül még számos ásványi anyagra köztük a kálium, foszfor, szilícium. Amennyiben ezt nem természetes módon juttatjuk be a szervezetünkbe, az inger sem szűnik meg teljesen, mivel nem sikerült kielégítenünk  a szervezet biológiai vitaminhiányát. Ráadásul a szervezet a vitamin hasznosulásához szükséges nyomelemeket önmagától veszi el, ezzel megterhelve azt. 
A szemléletváltás kulcsfontosságú az egészségünk érdekében, a korunk  jelenlegi állapotához mérten. A helytelen életmódunkkal és életvitelünkkel, egészségtelen táplálkozással, mozgásszegény életmóddal szó szerint pusztítjuk magunkat és egészen a sejtjeinkig hat a mérgezés. 
A fáradékonyság, idegrendszeri problémák, depresszió, stressz, betegségek gyakran a bevitt méreganyagok és a vitamin hiányának káros következménye.

Testünk és lelkünk szoros összefüggésben áll egymással, így ha pszichésen túlhajszoltak vagyunk, az immunrendszer hatékonysága is csökken. Sokan azt is elfelejtik, hogy a regenerálódás természetes útja a pihenés. A testnek rá jellemző igényei vannak, amiket teljesíteni kell ahhoz, hogy akadálytalanul tudjon működni. Túlzott, és tartós stressz hatása alatt álló embernél nemcsak depresszió, hanem akár gyomorfekély is kialakulhat.
Fontos tehát, hogy minél több vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet vigyünk be szervezetünkbe sejtjeink megújítása és egészségünk védelme érdekében.
A mai világban ahhoz, hogy egészségesen tudjunk élni és gyermekeink számára biztosítani tudjuk szervezetük normális fejlődését, elengedhetetlenné válik a természetes vitaminok fogyasztására fektetett jóval nagyobb hangsúly.

 

A MÉHPEMPŐ nagy mennyiségű ásványi anyag és nyomelem forrás, csaknem az összes aminosav megtalálható benne, nagy dózisú vitaminkomplex, kiemelkedő immunrendszer erősítő, B-Vitamin komplex, 100%-ig természetes tápanyag.

  

Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
14.990 Ft
13.990 Ft
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
1.590 Ft
1.590 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Akácméz
Akácméz
1.490 Ft
1.490 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhkenyér
Méhkenyér
5.490 Ft
5.490 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Hársméz
Hársméz
1.790 Ft
1.790 Ft
*Vállasszon kiszerelést