A MÉHKENYÉR

A MÉHKENYÉR


Mi a méhkenyér?
 
A méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi, sötét színű lépekben raktározzák el. Legtöbbször azokban a lépekben amelyek a fiasítás mellett vannak. Biokémiai folyamatok lezajlása után, ebből lesz később a Méhkenyér.
 
 
A méhkenyér összetevői
 
A Méhkenyér jelentős mértékben tartalmazza a B-vitamin csoporthoz tartozó vitaminokat, a C vitamint, az A provitamint, folsavat, E-, H-, K- és P-vitamint. A méhkenyér enzimjei közül a foszfatáz, amiláz és invertáz enzimeket is.
Ásványi anyagokban és nyomelemekben ugyancsak rendkívül gazdag (Ca, Cn, Co, Cr, K, Mg, Ni, Fe, P, Se, Si, Zn)
(kálcium, kopernícium, króm, kálium, magnézium, nikkel, vas, foszfor, szelén, szilícium, cink)
Magas savtartalma okán, lényeges az anyagcserefolyamatok egyensúlyi működése és tartósítása szempontjából.
 
 
Mire jó a méhkenyér?
 
A Méhkenyér legfőbb hatóterülete a belső kiválasztású szervek, a máj, gyomor, belek, vese, és a prosztata. Daganatos megbetegedéseknél alkalmazva a daganatok fejlődését megállíthatja és az eltűnésükhöz is vezethet. Más gyógyszer alkalmazásával, mint pl. rossz indulatú daganatok, operáció előtti állapotban lévő képződmények kezelésénél is alkalmazható. 
A Méhkenyér azon természetes anyagok közé tartozik, amelyek képesek májsejteket megújítani, így rendkívüli eredményeket értek el májzsugorodás kezelése esetén (sejtmegújító hatásánál fogva), továbbá a hepatitis gyógyítása során is. 
Rendszeres fogyasztása erősiti az immunrendszert, segíti a szervezet egyensúlyi állapotának megőrzését, jó közérzetet és fokozott erőnlétet bíztosít. Testünk gyorsabban regenerálódik.
 
Magas triptofán tartalmának köszönhetően hajhullásra és alvászavarokra egyaránt kitűnően alkalmazható
A Méhkenyér gátolja a sejtburjánzást és sejtosztódást amelyek a rák  alapfolyamatai.
Továbbá rendkívül hatásos megfázás, influenza, magas vérnyomás megelőzésére, sugárkezelés mellékhatásainak kivédésére. Rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, segíti az emésztési zavarok helyreállítását. Vérszegénység, kimerültség, prosztatabántalmak, neurózis gyógykezelése mellé kifejezetten  ajánlott. 
Vegetáriánusok számára tökéletes, mert pótolja a húsfehérjét. 
Mivel természetes anyagokról beszélünk, nem áll fent a túladagolás veszélye, hacsak nem szenvedünk pollenérzékenységben, allergiában.
 

Méhkenyér tárolása

A méhkenyér tárolása nem igényel különösebb odafigyelést. Száraz helyen szobahőmérsékleten tartsuk.
 
 
A Méhkenyér Fogyasztása

Reggeli ébredés után, illetve a délelőtti órákban fogyasszuk inkább a méhkenyeret, így hatása egész napunkra kiterjedve érezhetővé válik.
Fogyaszthatjuk joghurtban, kefírben, tejben vagy akár csak magában.
 
Napi 1 kis teáskanálnyi méhkenyeret addig rágjunk, míg a végén csak a viasz marad belőle. Méhpempővel vagy mézzel keverve is alkalmazhatjuk egyszerre.
Mint a Méhpempő esetében a Méhkenyér fogyasztását is kúraszerűen javasoljuk, de akár folyamatosan is szedhetjük, mivel a Méhkenyér páratlan tápanyag.
 

A Kitermelés Folyamata

A méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi, sötét színű lépekben raktározzák el. Legtöbbször azokban a lépekben amelyek a fiasítás mellett vannak. A méhek a virágporszemcséket közvetlenül a sejtekbe rakják és fejükkel oly mértékig összepréselik, hogy ne maradjon levegő a szemcsék között. A méhek nem foglalkoznak a virágok porának különválasztásával, tehát több fajta virágpor keveredik a sejtekben. A sejteket kétharamdáig feltöltik, majd a feltöltés után mikroorganizmusokat adnak a virágporhoz és a 33-35°C meleg következtében méhkenyérré alakul. Ez az elraktározásuk módja, aminek következményeképpen már a méhkenyér sokkal több anyagot tartalmaz mint az egyszerű virágpor. Több cukorféleséget, K-vitamint, valamint a méhkenyér már a szervezet számára sokkal könnyebben hasznosítható, savtartalma magasabb, ami nagyon fontos tényező a tartósításnál és az anyagcsere-egyensúly fenntartásánál.
 
A méhkenyér a következő átalakuláson megy keresztül:
- a virágporszemcsék csírázóképességét a méhek mirigyeinek váladéka 1-2 nap alatt megszüntetik
- nádcukor egymolekulás cukrokká alakul
- az egyszeru cukrok, bizonyos erjesztok hatása alatt, részben tejsavvá alakulnak
- emelkedik a K-vitamin tartalom
- emelkedik azon virágporszemcséknek a száma, amelyeknél a bel tartalom áttörte a virágporszemcse külső burkát
A méhkenyeret akkor mondjuk igazán érettnek, ha ezek a folyamatok mind végleg befejeződtek.

 
A MÉHKENYÉR páratlan energiaforrás, sejtmegújító hatású, az emberi szervezet egyensúlyának fenntartásához, főként a belső kiválasztású szervek egészségesen tartásához, illetve azok gyógyulásának folyamatát elősegítő 100%-ig tiszta és természetes tápanyag. 
 

Date

2017. július 03.

Tags

Méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi...