Tavaszi fáradtság ellen

Miért érezzük magunkat sokkal fáradtabbnak tavasszal? Van rá tudományos magyarázat & termelői méhpempő, mint a legegyszerűbb megoldás a problémára

 

Elmúlik a zord tél komorsága, egyre többet süt a nap, egyre melegebbek a nappalok, a nagykabátot kiskabátra esetleg pulóverre cseréljük. Örülünk a jóidőnek, de valami mégsem stimmel... ahelyett, hogy feltöltődve vetnénk bele magunkat az új évszakba sokunk azt tapasztalja, hogy ereje sincs semmihez. Legszívesebben téli álomra hajtanánk a fejünket, bármennyit is sikerül pihennünk az mégis kevésnek bizonyul. Sokunknak fáj a feje, szédülést érez vagy éppenséggel sokkal ingerlékenyebb. De azt tudjuk miért tapasztaljuk mindezt?

 

Nem is gondolnánk, hogy a jóidő beköszöntével a szervezünk egy sor harcot vív önmagával:)

 

Először is a télen megcsappant energiatartalékainkat a szervezet tovább emeszti, hogy a téli üzemmódról tavaszira tudjon váltani! És ezt mégis hogyan csinálja?

 

Télen, amikor a nappalok rövidebbek és kevesebb napfényhez - nem utolsó sorban D vitaminhoz - jut a szervezet, fokozódik a melatonin hormon termelődése. Minnél magasabb a szervezet melatonin szintje annál nagyobb az alvásigény! Ahogy közeledik a tavasz és egyre hosszabbak a nappalok, tehát ahogy egyre több fény éri a szervezetet, csökken a melatonin termelés és ez átmeneti zavart okoz.

 

A tél hosszú szürkesége után jelentős szerotonin hiány alakul ki a szervezetünkben. A szerotonin, más nevén boldogsághormon termelődését a fény fokozza, azonban a tavaszi napsütés hatására csak lassan és fokozatosan töltődnek fel készleteink.

 

Az alacsony szerotoninszint depressziót, örömtelen érzést okoz!

 

Tehát  a tavaszi fáradság nem betegség! Csupán a melatonin (alvási hormon) és a szerotonin (boldogság hormon) szintjének szezonális ingadozása okozza!

A téli időszakra beállított biológiai óránk csak nehézkesen képes átállni a tavaszi fényviszonyok diktálta gyorsabb ütemre...és ez egy igen fárasztó folyamat!

 

Hogyan segíthetünk szervezetünknek a tavaszi fáradság lehető leggyorsabb legyőzésében?

A válasz egyszerű: meg kell támogatni a szervezet hormonháztartását! A lehető legjobb erre napi 2x1 gramm tiszta termelői méhpempő! Méhpempő rendelés és árak itt.

 

Mint ismert a méhpempő több, mint 150 biológiailag aktív anyagot tartalmaz, mely a szervezetben ott fejti ki hatását, ahol arra a legnagyobb szükség van. Képes fokozni a hormontermelődéseket, így könnyítve meg a szervezet küzdelmét az általános fáradságérzet és a fejfájás ellen.

 

A méhpempő összetevőiről erre a linkre kattintva tudsz többet olvasni: méhpempő összetétele

 

 

Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft
Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést