Méhpempő a női gondokra, teherbeesésre

Egy csokorba szedtük a friss termelői méhpempő nőkre vonatkozó szedésével kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A méhpempő szedésének ideje, valamint a napi adagja aszerint változik, hogy mi az elérni kívánt cél.

 

Úgy látjuk sokak fejében okoz zavart, hogy pontosan mikor, mennyit, mennyi ideig ajánlott szedni a tiszta méhpempőből.

Egy csokorba szedtük a friss termelői méhpemő nőkre vonatkozó szedésével kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A méhpempő szedésének ideje, valamint a napi adagja aszerint változik, hogy mi az elérni kívánt cél.

Az adagokat a méhpempőhöz csomagolt kanálkával lehet mérni, más kanállal fogyasztani a termelői méhpempőt nem szabad!

 

A méhpempő adagolása:

  • egy csapott kanálka (lehúzzuk a kanalat az üveg szélén, hogy csak annyi maradjon benne ami így nem esett le = 1 gramm,
  • nem húzzuk le az üveg szélén = 2 gramm,
  • jól púpozzuk = 3 gramm

 

I. Általános immunerősítés:

Szedhetjük a méhpempőt folyamatosan és kúraszerűen is. Kúraszerű szedése esetén min. 3 hónapot javasolunk, hogy a szervezet rendesen fel tudjon tőltődni a vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Bármikor újrakezdhetjük a kúrát és egyébként tetszés szerű időpontban abba is hagyhatjuk. Ártani a szervezetünknek semmiképp nem fogunk. Viszont ha vannak problémák ciklussal, vagy vannak ciszták elváltozások stb. a szedését csak és kizárólag az alább leírtak szerint javasoljuk.

 

II. Rendszertelen Ciklus:

Ebben az esetben sok mindent kell vizsgálnunk, mert a méhpempő szedése egyedi és az egyéneknél eltérő lesz. Nem lehet egy konkrét napot-időszakot megjelölni egységesen.

Két fontos dolgot kell elkülönítenünk egymástól:

  • korábban a ciklusunk rendszeres volt-e? Rendszeres alatt a kiszámíthatóságot értjük 1-4 nap pontossággal. Van, akinek 23 napos, van akinek 32 napos a ciklusa...számára ez a rendszeres, ez az amit megszokott, amivel eddig tervezni tudott. Ez a rendszer borult fel bármi miatt, a célunk elsődlegesen a ciklus visszaállítása a rendszeres mederbe.
  • Sosem volt rendszeres a ciklus.

 

Az első esetben a jelentkező menzesz első napján kezdjük el a méhpempő szedését, napi egy grammal és annyi napig szedjük, ahány napos korábban a ciklusunk volt. Majd ezt követően ugyanennyi nap szünetet tartunk, és ezt ismételjük felváltva, amig a rendszert el nem érjük.

Pl. egy korábban 25 napos ciklus esetén elkezdjük a menzesz első napján 25 napig szedjük, 25 napig nem szedjük, majd a 26. napon újra szedjük a méhpempőt 25 napig. Ezt addig csináljuk, amíg a ciklusunk vissza nem áll a megszokott rendbe. Ebben az esetben megszokottnak kell majd tekintenünk azt is, ha nem a korábbi rendszerre, de elfogadható rendszerre áll vissza. Pl. korábban 25 nap volt, a méhpempővel azt tapasztaljuk átállt 29 napra.

A második esetben probáljunk igazodni a nagykönyv szerinti ciklus beállításához: 28 napig szedjük a méhpempőt, 28 napig ne szedjük és ezt ismételgessük.

Mindkét fenti eset közös vonása, hogy amíg a ciklus nem lesz valóban rendszeres addíg szedjük a méhpempőt. Valamint az is, hogy a köztes vérzéssel, pecsételő vérzéssel nem kell foglalkozni, az csak jele annak, hogy szervezetünkben a hormonok kezdenek dolgozni.

 

Frissen szült nők esetében a gyermekágyi időszakban a menzesz egyáltalán nem jelentkezik, és sok nőnél a szoptatás alatt sem, hiszen a szervezet máshová fokuszál és ez egy jó darabig normális is.

Ha úgy gondoljuk ideje lenne a menzesznek visszatérnie, vagy jelentkezik ugyan, de nem olyan rendszerességgel, hosszúsággal, mint a várandósság előtt, akkor a fentiek alapján kezdhetjük a szervezetünket segíteni a méhpempővel.

Ha jelentkezik menzesz vagy valami hasonlót tapasztalunk akkor az 1. csoportra vonatkozók szerint, ha egyáltalán nem jelentkezik akkor a második szerint szedjük a méhpempőt.

Mindkét esetben a napok számát a korábbi ciklus napjához igazítsuk.

Pl. a várandóság előtt 23 napos volt a ciklusunk, akkor szedjük a méhpempőt 23 napig aztán 23 napig ne, és utána 23 napig megint.

Szoptatás alatt is szedhető a méhpempő, de fokozatosan kell bevezetni a szedését (napi egy gramm helyett csak a töredéke, egy héten át fokozatosan emelni egy grammig), figyelni kell a csecsemő reakcióit. Nagyon szélsőséges esetben válthat csak ki allergiás reakciót a kisdedben.

 

III. Posztmenopauzális szindróma (PMS)

Dr. D. Georgiev által végzett kísérletek alapján a méhpempő bizonyítottan serkenti az ösztrogén hormon termelését, a petefészek aktivitását. A kísérletek során 90 napon át adták a tiszta méhpempőt PMS-ben szenvedő betegek számára, a kísérleti periódus végére mindenkinél pozitív változás került leírásra.

Ajánlott adagolás: 90 napon át, napi 1 gramm méhpempő

Számtalan tapasztalatunk van olyan hölgyekkel, akik a pms jeleit tapasztalták magukon, de korain vélték a ciklus elmaradását. Nekik a II. pont szerint leírt szedést szoktuk javasolni a visszajelzések alapján: eredményesen.

 

IV. Ciszták, endometriózus, sejtburjánzás

Napi 1-2 gramm méhpempőt javasolunk szedni a probléma fenállásáig szünet tartás nélkül. Vagy a II. pontban leírtak szerint, amennyiben a menstruációs rendszert is felborította a nőgyógyászati probléma.

Itt igazából a méhpempő szedésének mennyisége/rendszeressége tekintetében szintén az elsődleges cél, ami számít: az, hogy a szervezetünket akarjuk támogatni, vagy pedig a ciklust szeretnénk elsősorban a helyére tenni. Ez a két dolog, nagyon sok esetben ok-okozati összefüggésben van egymással, bárhogy is szedjük a méhpempőt mindenképp hatással leszünk a szervezetünkre.

Ha nekünk kell állást foglalnunk e kérdésben mi elsősorban a kiváltó okok megszűntetésére fokuszálnánk és csak utána az okozat rendbe tételére.

Minden ismeretlen ciklus-zavar esetén feltétlenül javasoljuk a nőorvosi vizsgálatot, vérvételt, ultrahangot. Ezek képesek teljes képet adni szerevezetünk aktuális állapotáról. A tiszta méhpemő rengeteget képes segíteni, de nem helyettesítheti a szakorvos előírásait.

 

V. Teherbeesés:

Amennyiben a ciklus rendszertelen úgy elsősorban a II. pontban leírtak szerint kell szednünk a méhpempőt, hogy a ciklusunk helyreálljon, megfelelő hormonegyensúly legyen szervezetünkben.

Ha a ciklusunk rendben van, akkor a tiszta méhpempőt napi 1 grammjával szedjük, megszakítás nélkül. A cél elérése érdekében javasolt a férfiaknak is a méhpempő szedése szintén napi 1 grammjával megszakítás nélkül.

 

VI. Várandósság, szoptatás

Azon nők, akik a várandóságukat megelőzően is szedték már a méhpempőt (legalaább egyszer találkoztak vele) a várandóságuk teljes időtartalma alatt szedhetik a tiszta, termelői méhpempőt, de mindenképp javasuljuk a várandósság első harmadában.

Viszont amennyiben a kismama a várandósága előtt még sosem szedte a méhpempőt csak és kizárólag a kezelőorvosa jóváhagyása után kezdje el a méhpempő szedését!

Szoptatás alatt is elkezdhető a méhpempő szedése a fokozatosság elvével. Napi egy gramm helyett csak a töredéke, egy héten át fokozatosan emelni kell az adagját, amig a csapott kiskanálnyit elérjük. Nagyon Fontos: figyelni kell a csecsemő reakcióit. Bármilyen szokatlant tapasztalunk a csecsemőn a méhpempő szedését azonnal hagyjuk abban, ha szükséges orvoshoz vigyük a gyermeket. Nagyon szélsőséges esetben válthat csak ki allergiás reakciót a kisdedben, de mivel még nem ismerjük a reakcióját ezért óvatosak vagyunk.

Webáruházunk tapasztalata, hogy rengeteg hölgy, édesanya, kismama szedi a termékeinket, sőt sokuk kisgyermekeiknek is napi rendszerességgel adják.

 

TOVÁBBI HASZNOS CIKKEINK:

 

méhpempő szedési ABC

 

Hogyan segíti a méhpempő a teherbeesést

 

ÁRAK ÉS RENDELÉS

 

 

 

Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést