A méhpempő különleges összetevői II. A 10-HDA sav

Az egyetlen olyan anyag, melyet a természetben csak és kizárólag a méhpempőben találhatunk meg,  és mesterséges előállítása sem lehetséges...a 10-HDA sav...

 

A méhpempőt a fiatal dajkaméhek szervezete termeli, mellyel a méh lárvákat táplálják életük első 3 napján és a méhkirálynőt egész élete során. A dolgozó méhek átlagosan nyáron 35-40 napig, télen maximum 5 - 6 hónapig élnek, míg a csak méhpempőt fogyasztó méhkirálynő ezzel szemben 3-4, de akár 5 év is elél.

Az 1950-es évek óta a méhpempő az orvosok folyamatos érdeklődésének középpontjában áll. Eddig több, mint 150 biológiailag aktív összetevőjét sikerült azonosítaniuk.

A tiszta méhpempő legkülönlegesebb összetevője a 10-HDA sav (10-hdroxi-2 dekánsav), melyet a természetben sehol máshol nem találunk meg, csak és kizárólag a méhpempőben, mesterséges előállítása nem lehetséges.

 

A 10-HDA sav antibakteriális, gomba és vírusölő, gyulladáscsökkentő hatóanyag, úgy is mondhatjuk, hogy természetes antibiotikum. Hozzásegíti a szervezetet a kórokozók leküzdéséhez, valamint a szabad gyökök eltávolításához. A vitaminokkal együtt erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségekkel szemben, valamint a már kialakult megbetegedések leküzdésében nyújt segítséget.

 

10-HDA savval kapcsolatos kísérletek eredményei:

  • számtalan esetben vizsgálták már a tiszta méhpempőt, a rákos elváltozások ellenszereként. Úgy tartják, hogy a 10-HDA sav erősen gátolja a rosszindulatú sejtek növekedését,
  • csökkentette a bronchiális asztma tüneteit,
  • enyhítette a máj- és vesebetegségek tüneteit,
  • enyhített a csonttöréses fájdalmakon,
  • csökkentette a hasnyálmirigy gyulladását,
  • enyhítette a gyomorfekély fájdalmait,
  • értágító,
  • vérnyomás csökkentő,
  • általános gyulladáscsökkentő,
  • javította a menopauzás tüneteket,
  • gyorsította a sebgyógyulást,
  • segített a gyulladásos női és férfi problémák kezelésénél.

 

Japán tudósok szerint, a méhkirálynő azért él átlagosan 36x hosszabb ideig, mint a dolgozó vagy a dajka méhek, mert csak és kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezen belül is a 10-HDA savnak tulajdonítják a méhkirálynő hosszabb életét. Ezen orvosok úgy tartják a 10-HDA sav egy életelixír, öregedésgátló anyag.

 

A méhpempő hatékonyságát és ezáltal értékét a 10-HDA sav mennyisége határozza meg. Minél magasabb százalékban van jelen ez az anyag, annál erősebb a méhpempő szervezetre kifejtett jótékony hatása.

 

Az általunk forgalmazott normál Tiszta Méhpempő is már egy magasabb minőségi osztályba tartozik ami 1,6 % 10-HDA savat tartalmaz. Prémium magas minőségű méhpempőnk pedig 2,8 % 10-HDA savat tartalmaz.

Ajánljuk termékeinket kortól és nemtől függetlenül bárki számára megbetegedések leküzdésére, megelőzésére, kúra szerűen vagy folyamatos fogyasztásra. 

 

 

 

 

 

Forrás:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4350847/#   

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781774/

Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést